Plastika

Matjaž Gert, 28. 6. 2021 12:38, Plastika

Pri hiši Moonlee Records je to pot izšel album, ki je nalašč ustvarjen za poletje. Govorimo o albumu Čuka bije pumpa ljubljanske post-punk in power pop zasedbe Lelee.

 

Uredništvo, 12. 4. 2021 12:00, Plastika

Izkušeni prekmurski producent Timo Chinala je tik pred novim letom pri nemški založbi Laut & Luise izdal svoj debitantski album Dreamscape. Album z večžanrsko elektroniko tvori zaokroženo in premišljeno celoto, skoraj 45-minutno budno sanjajoče potovanje. Ceste so povečini mehke, vmes se zapeljemo tudi skozi dramatične tunele, album pa nas ob koncu prijazno potreplja po ramenih in odloži na puhasta tla.

Matjaž Gert, 29. 3. 2021 14:09, Plastika

15. novembra 2018 smo v Jazz Klubu Satchmo na MARŠ Klubu gostili Madame Brumowski, melanholično indie rock zasedbo prekaljenih mačkov mariborske glasbene scene. MARŠeva ekipa se je takrat spraševala, kako to, da skupina še ni izdala albuma, ne digitalno ne v fizični obliki. Madame Brumowski so namreč že do takrat ustvarili (in na koncertu tudi predstavili) dovolj poslušljivega avtorskega materiala.

Matjaž Gert, 15. 2. 2021 14:08, Plastika

Mariborski tolkalist Damir Mazrek je tik pred koncem lanskega leta izdal samostojni studijski album z naslovom Forever Grooves vol. 1 in k sodelovanju povabil svoje glasbene kolege iz domačih in različnih koncev sveta. Vsak je iz daljave ločeno prispeval svoj del k nastanku pričujočega glasbenega izdelka.

Matjaž Gert, 4. 1. 2021 06:44, Plastika

Bitmejkerska Plastika, domači matador. YNGFirefly in ANOY.

Na Štajerskem imamo tudi svojega zastavonošo nove generacije prodornih beatmejkerjev, ki sveti z imenom YNGFirefly. Urban Senekovič je tokrat postregel z instrumentalnim solo albumom, ki je mešanica hip-hopa in elektronike. Gostujočih artistov torej ni, si pa je poba kot hip-hop tradicija veleva, sposodil nekaj zvočnih izrezkov, ki albumski muziki dajejo komentar, po navadi na (samo)ironičen način.

Matjaž Gert, 24. 7. 2020 14:25, Plastika

Samuel Blues je ime, ki ste ga, spoštovana MARŠeva publika, v zadnjem, recimo mu koronskem času zelo verjetno slišali vsaj enkrat. Ime je pravzaprav nadimek - Jeseničan Samo Pivač, je s svojo internetno kantavtorsko prisotnostjo poskrbel, da poleg Prismojenih profesorjev bluesa slovenski ljubitelji bluesovskih riffov na kitarah in pridruženih raskavih vokalov ekscesivno streamamo tudi njegovo glasbo.

Matjaž Gert, 8. 6. 2020 15:03, Plastika

COVID 19 je mariborski junij prikrajšal za festival Jazz 'ma mlade. Židovski trg, prizorišče festivala, bo ljubitelje mladega jazza, umetnosti, kulinarike in vina zato letos gostil malce kasneje.

Do takrat pa zagotovo nismo prikrajšani za, vsaj glasbeno, atmosfero festivala, saj je njegova ekipa skupaj s kar 17 različnimi vrhunskimi glasbeniki mlajše generacije zagnala prav posebno akcijo. V rekordnem času so na 21 različnih lokacijah v Sloveniji in Avstriji ustvarili EP kompilacijo Stereo Isolation. Kompilacija je poleg posnetih videospotov in streaming platform, dosegljiva tudi kot unikatno ročno izdelana gramofonska plošča, ki jo kot naročilo na portalu ehrana.si v škatli za pico prejmete direkt do domačega predpražnika.

Lane Novak, 13. 4. 2020 09:48, Plastika

Počeni Škafi najraje igrajo ulični jazz med ljudmi, z navdihom stila iz New Orleansa, ragtime-om. Iz njega so se razvile tudi blues, jazz, soul, ki se prijetno ujemajo z raznimi stili, vključno s šansonom, ki je v avtorski glasbi Počenih Škafov vedno bolj prisoten.

Anonimnež (ni nepreverjeno), 4. 3. 2019 19:46, Plastika

V tokratni plastiki predstavljamo kantavtorico Jessico Pratt in njen tretji studijski album Quiet Signs. Gre za prvi album, ki ga je v celoti posnela v profesionalnem studiu. Quiet Signs je minimalistično producirana zbirka devetih avtorskih pesmi, ki nadaljuje izročilo folk glasbe iz šestdesetih let prejšnjega stoletja. Kljub studijski kvaliteti ima album domačen, pristen prizvok kot bi poslušal skladbe, zaigrane v dnevni sobi kalifornijskega pribežališča hipijev.

Matjaž Gert, 19. 2. 2019 12:11, Plastika

Po štirih letih tišine se Zachary Condon na čelu svoje tolpe glasbenikov, ki tvorijo Beirut, vrača z albumom Gallipoli.