Glasba

Jan Podbrežnik, 21. 1. 2022 14:38, Hitni intervju

Eurosonic je Eurosonic, četudi virtualen - primorski hopa cupa brass trio Pantaloons se je poleg po madžarskih odrih v zadnjem tednu potikal tudi po virtualnih showcase kanalih Eurosonic Noorderslag-a, pred špiloma, pa tudi pred izdajo novega paketa muzike v letošnjem maju, pa so lansirali komad (in njega video) Horse. Konj je sicer železni del koncertnega repertoarja, od koncepcije do verzije, ki jo lahko slišimo in ugledamo v napovedi novega albuma, pa je doživel že konkreten makeover.

Ivan Žibert, 21. 1. 2022 08:32, Atentat na sluh

Ultra šus vol. 4:
ex-Yu punk/novi val, kompilacija Lepo je... iz leta 1982 izdana pri ZKP RTV, bendi na kompilaciji: Kuzle, Šund, Buldogi, Indust bag in Lublanski psi.

Za konec treš komadič: Magazin - kokolo moj.

Simon Marčič, 20. 1. 2022 20:43, DISakord

Simon v DISakordu, šestič.

IZDAJE

Tortured skull - Manufactured Suffering
Tortured skull - Beneath The Waters
Maldição - Fight!
Maldição - Evil never die
Maldição - Motorcharge Addicted
Disgarche - Los desposeídos
Disgarche - Correcto y conforme
Dealer of Death - Dealer of Death

TOTAL HITPARADE

Wolfbrigade - Liv-Rädd
Nausea - Butchers
Krang - To Thine Own Self
Hellkrusher - Fields of Blood
Knife - Sword Loser

BURNING SPIRITS

Radio Študent, 15. 1. 2022 08:31, Indie-Re

On this episode of Indie-Re, Gianpiero Kesten from Radio Popolare, will introduce you to two italian indie artists, that arevery different from each other: the first one is Elton Novara, a young singer songwriter. The second one is the singer of an independent ska band called Vallanzaska that have been together for 30 years.

Elton Novara

Albums:

• 2021 - Pizzapatatini   (EP, Manita Dischi) 

Marko Lük, 14. 1. 2022 22:31, Nočna vožnja

Pozdravljeni na Nočni vožnji, kruzanju čez polja surovejšega tehna brez pridevnikov, z občasnimi ambientalnimi, dub in hipnotičnimi obvozi! Pilotna tura z Markom Lükom in Aleksandrom Lašičem pritisne na sklopko in prestavi v višjo, kot si druga januarska sobota tudi zasluži.

V testnem krogu po rahlo zaledenelih cestah se pridružijo Norbak, The Lady Machine, KLINT, Pfirter, Pyramidal Decode, Moddullar, Gonzalo MD, Education Cub in Marcus Suckut.

Ivan Žibert, 14. 1. 2022 14:30, Atentat na sluh

UVODNI KOMAD
GG Allin - no rules.

IZDAJE
Repulsione - human destruction front, powerviolence/grind bend iz Bologne.
Komadi: from slavery to obituary, human flesh meal.

Power outrage - powerviolence EP, grindviolence bend iz Arizone.
Komadi: cel EP, ki traja slabe 2 minuti.

KXX - I. - lo-fi garažni punk'n'roll bend iz Litije, album izšel preko ZPP (SPRP).
Komadi: odjebi jih, en spomin.

Matjaž Gert, 14. 1. 2022 07:51, Hitni intervju

Oki Kano, krajše OKI, je pripadnik ljudstva Ainú in glasbenik ter glasbeni producent, ki tradicijo svojega ljudstva posreduje predvsem z igranjem na tonkori, petstrunski tradicionalni inštrument. Ainujska glasba je njegovo izhodišče glasbenega raziskovanja, v katerem na tonkoriju ohranjeni tradiciji ljudstva s severa Japonske primeša druge žanre, na primer reggae, jazz in dub.

Simon Marčič, 13. 1. 2022 21:15, DISakord

Simon v DISakordu, petič.

IZDAJE

Caltrops - Samsara EP
Skurry - Who's In Control
Skurry - Is This hell    
Sota Terra - La Generacio ed la Mort
Sota Terra - Brossa

TOTAL HITPARADE

Jan Podbrežnik, 7. 1. 2022 11:53, Hitni intervju

Kdo v ljubljansko-beograjski navezi nosi hlače je ugotoviti skoraj tako težko, kot je težko izvedeti, kdaj bodo izdali plato. New Balkan Wife, kombinacija balansa in Krave 22, namreč napoveduje album Ništaa, tudi z najnovejšim singlom Minuta i pol.

V prvem Hitnem intervjuju 2022 se oglaša Andrej Pervanje, eden izmed imen in priimkov sramežljivo zakrite Balkanske žene.

Radio Študent, 7. 1. 2022 00:21, Indie-Re

In this edition of the Indiere radio broadcast we spotlight the shoegaze band Haiku Garden, also with a short interview. We play some music from the doom metal outfit Chains, some ambient melodies of the quartet Mart and some hardcore punk from the band Reach. We also talked with Marko Rusjan, the founder of a slovenian local fanzine 13. brat.