Mikser

Uredništvo, 5. 1. 2020 15:26, Mikser

V izboru za HIt tedna so ljubljanski indie rocerji In The Attic, emo indie rockerji Forests s Singapurja in šaljivi tandem dveh Balkancev na Švedskem. Koga bomo izpostavili v tednu med 6. in 13. januarjem 2020?


 

Vesna Zagorščak, 3. 7. 2014 15:18, Mikser

Festival Lent 2014. Jazz Festival. Ne moremo reči, da se nič ne dogaja. Kvaliteta, pestrost in ostali pojmi so sicer za v debato, a ne na tem mestu. :)

Marševi glasbene opremljevalke in opremljevalci pa smo poiskali prvi julijski hit tedna:

ZOLA JESUS - DANGEROUS DAYS

Vesna Zagorščak, 3. 7. 2014 15:09, Mikser

Bil je že konec šole, predavanj in seminarjev. 8 ur na delovnem mestu? Tudi če ste na počitnicah ali dopustu, pa glasbena industrija in glasbeniki ne počivajo. Razumljivo  hitijo objavljati potencialne poletne hite. Mi smo jih nekaj našli tudi na domačih tleh. Blaž, mlad oblikovalec zvoka iz Izole, je nase pritegnil pozornost spletišč in tudi Marševcem in Marševkam ni u?el.

HIT TEDNA: BLAŽ - SEXY ANIMA

Vesna Zagorščak, 3. 7. 2014 14:59, Mikser

Kdo se spozna na glasbo in kdo ne? Kakšni so kriteriji, ki sveže pesmi spremenijo v ultimativno ''to moraš poznat'' pesem? Je vse v posluhu? Je to le teorija in tvoje institucionalno znanje? Gre za nekaj, kar prebudi mase? A to narekujejo komercialni radii, alternativni zanesenci? Mora biti melodija popolnoma izvirno delo in ali je slednje sploh mogoče?

Vse to in še več so misli, ki naj vam vsaj za nekaj trenutkov polnijo RAM. Vmes pa smo opremljevalke in opremljevalci 95,9 MHz v tednu od 16. - 22. 6. 2014 za HIT TEDNA izbrali:

Vesna Zagorščak, 10. 6. 2014 17:00, Mikser

Trudimo se biti nekomercialni. širiti obzorja tam, kjer jih drugi ne morejo, ne želijo, ne zmorejo. A mimo včerajšnjih odličnih koncertov, enega v Ljubljani, drugega na Dunaju, PA? NE GRE. V Ljubljani so zažigali stonerji oz. alternativni rokerji QOTSA, na Dunaju pa je ikona industrial rocka z vizualnim nadgrajeval najbolj noro ritmiko znotraj roka. Ja, bil je enkraten začetek tedna v glasbenem smislu. Danes pa vam podaniki 95,9 MHz navržemo še nekaj novega. Hit tedna je, kot po ustaljeni praksi, že znan: MONO SCARVES, tokrat WITH ITCH.

Vesna Zagorščak, 3. 6. 2014 22:09, Mikser

Zadnji mesec za osnovnošolčke in za srednješolce v tem šolskem letu, mesec izpitov in upanja, da bo že čim prej konec predavanj/seminarjev in ostalega, kar vas mori. Mesec, ko se tisti na delovnem mestu že lahko veselijo počitnic. čas, ko se zdi, da vsi malce popuščajo. Ali je spustiti uzdo prav ali ne, mah, smo ?e dovolj stari, da znamo preceniti situacijo. A glej ga zlomka. Včasih leta in izkuznje ne prinesejo tega pre-potrebnega kritičnega odnosa do zunanjega sveta.

Vesna Zagorščak, 28. 5. 2014 12:52, Mikser

Na 95,9 MHz vas 17. zapored pociljujejmo. Z Mikserjem.

Tokratni hit tedna naše frekvence je postal: MARTIN RAMOVE? BAND ? ZGODBA

Vesna Zagorščak, 20. 5. 2014 21:15, Mikser

Kaj vse se zgodi v enem tednu (oziroma, kaj vse se ne). Maribor se spremeni iz mesta vetra in dežja v submediteransko oazo. Drugod poplave, demonstracije. Pri nas mogoče le tihe borbe za participatorni proraračun, malo bolj glasni pozivi na volitve in seveda pridni opremljevalci in opremljevalke radia Marš. No, ti ohranjamo konstanto in še zmeraj iščemo dragulje. Neobrušene diamante, nove melodije, ki bodo mogoče kdaj prerastle v komercialne, vam postale tečne, a danes zagotovo ne. Bera preteklega tedna sicer ni velika, je pa toliko bolj pisana.

Vesna Zagorščak, 14. 5. 2014 09:02, Mikser

Mesec maj. Letos je bolj podoben aprilu. In kot je nestanovitno vreme, je nestanovitna glasba. In kot je mistično (če se ne spoznaš na podnebje, meteorologijo in podobne logije), je polna alkimizma tudi glasba.

Vesna Zagorščak, 6. 5. 2014 21:50, Mikser

Razglabljati o kvaliteti slišanega, o širini in zmožnosti sprejemanja različnega, o okusih glasbe. To je nekaj, čemur bi lahko posvetili kar kakšno rubriko na naših valovih. Pa ne le na Maršu, katerikoli kanal (naj bo to vizualni ali avdio) bi si lahko privoščil kritično a dialoško debato na to temo. No, 95.9 MHz vaše bobniče vsak dan testira. Z Mikserjem ni nič drugače. Še veš kot dva meseca vam odprto glasbeno uredništvo v dokaj organizirani obliki servira novitete. Iz slovenske alternativne ali vsaj širši množici neznane scene, kot iz tujine.