Info

Marko Kebrič, 31. 7. 2020 13:26, Odprti termin

V pogovor sma se podala z Tinom Matušem in se malo pomenla o njegovih glasbenih poteh, kaj dela in kako gleda na glasbo in stanje ljudi v njej zdaj med karanteno in nasplošno. 

Uredništvo, 24. 7. 2020 14:14, Odprti termin

Gost v studiu je Žiga Brdnik, programski vodja Letnega kina Minoriti, v letošnji izvedbi katerega bo v nedeljo (s petkovega večera zaradi slabe vremenske napovedi premaknjena) kot prva projekcija predvajan film Bog obstaja, ime ji je Petrunija. V pogovoru pa o alternativnih rešitvah za kinematografe, regionalni beri filmov in mariborski publiki v vedno bolj prelomnem 2020-em.

Lane Novak, 17. 7. 2020 15:12, Polizika

V tokratni Poliziki ponujamo analizo in komentar na politično situacijo, ki zadeva nov predlog Ministrstva za kulturo. Ta predvideva spremembo zakonov na področju medijev.

Primož Soban, 17. 7. 2020 14:47, Odprti termin

V Galeriji K18 si je od četrtka, 9. julija, mogoče ogledati razstavo z naslovom Pop-fi, avtoric Lili M. Rampre in Julie Rubies Subiros. Razstava skozi popularno kulturo reflektira umetniško in plesno kulturo ter njuno reprezentacijo znotraj nje. Obiskovalca sredi razstavnega prostora pričaka televizor, na katerem vidi zgolj belo sliko. Šele, ko pogleda skozi posebno steklo, se mu na ekranu prikaže binarno nasprotje, skozi katerega se zrcali epska zgodba o boju med dobrim in zlim.

Sanjin Jašar, 9. 7. 2020 16:56, San Ashke Nai

In our first show the Universe played some tricks on us and gave us a little bit of a hard time with some technical problems, but this time we hope all will flow better, so stay tuned and participate with questions, so we can answer and discuss them live in the show. San Ashke Nai writings will be used during the future shows so it can capture the essence of its philosophy which is called "Above and Beneath Oneness, Duality & Trinity".
Last time we finished at number 17, so we will be moving on from there. Stay tuned!

Jan Podbrežnik, 24. 6. 2020 14:03, Odprti termin

V ponedeljek, 22. 6. 2020, je večnamenska dvorana Vetrinjskega dvora gostila rojstnodnevni Ožuljeni jezik. Slam zverine so se pred štirimi leti zasnovale pesniško-performativne večere, na katerih butne slem. A četrti rojstni dan je pravzaprav že pošteno mimo, iz izolacije iztrgane Zverine pa so ga rajši proslavile v živo in na varni distanci. Publika je bila razbita na 1,5m, sedala in sedeči negotovi, nastopi mestoma zarjaveli, čas pa raztegnjen na slabe tri ure.

Primož Soban, 24. 6. 2020 13:06, Odprti termin

V Galeriji K18 je v torek potekala otvoritev razstave z naslovom “Kopijo čuvaj, original si zapomni.” Navdih za razstavo je avtor Miloš Tomić, srbski animator in umetnik, dobil pri mariborskem fotografu in fotoreporterju Dragiši Modrinjaku, vendar je vanjo poleg Modrinjakovih vključil tudi fotografske elemente iz lastne zbirke.

Tomić se s kolažno animacijo igra s preteklostjo skozi prizmo sedanjosti in preseneti z mnogimi nepričakovanimi rezultati ter razkriva očem nevidno.

Jan Podbrežnik, 20. 6. 2020 17:30, Odprti termin

V petek, 19. 6. 2020, se je na prvem večeru 23. literarnega festivala Slovenski dnevi knjige v Mariboru odvil otvoritveni dogodek,Veliko literarno branje. Posnetek dogodka iz osrednjega večernega prizorišča festivala, MMC Kible, z gostujočimi Sašo Pavček, Esadom Babačićem, Zoranom Pevcem ter Sebastijanom Pregljem, v povezovanju Zore A. Jurič, lahko prisluhnete nocoj, ob 20. uri, na 95,9 MHz.

Sanjin Jašar, 11. 6. 2020 07:59, San Ashke Nai

In our first show we are going to reveal what San Ashke Nai is, how it came to be and what this show is going to be all about. We will pick some of the "wisdoms" of San Ashke Nai and explain them. We will also be answering questions posted on San Ashke Nai facebook page. San Ashke Nai writings will be used during all the future shows so it can capture the essence of its philosophy which is called "Above and Beneath Oneness, Duality & Trinity.
 

Jan Podbrežnik, 15. 5. 2020 16:09, Odprti termin

Amy Anne Kennedy je mlada Mariborčanka, ki v Reykjaviku opravlja magistrski študij angleške literature. Kot diplomantka Akademije za ples v Ljubljani poučevanje tako plesa kot angleškega jezika. Kakšne možnosti za ples ponuja hladna Islandija v korona časih, in kako se življenje na daljnjem otoku spreminja ali ohranja skozi leto 2020, izveste v tokratnem razkuženem pogovoru.