Info

Rdeča pesa, 20. 2. 2024 19:42, Pesin sok

V tokratnem pesinem soku so voditelji Pesinega soka odgovarjala na vprašanja bralstva, poslušalstva in gledalstva. O Hollywoodu, liberalnih prijateljih, delavskem lastništvu in revoluciji. 

Na vprašanja so odgovarjali: Gregor Kašman, Jerneja Breznik, Timotej Pavlin, Ana Lah

Jan Podbrežnik, 6. 2. 2024 21:16, Odprti termin

Splošna novinarska vprašanja so odveč, kje in zakaj je v Mariboru Vakum, je jasno vsem, ki strmimo v praznino nočnega dogajanja v mestu. Plava pa kakšen koncertič več po župi temne tvarine, drugi v seriji Vakum že nocoj v Gustafu. Par besed o reči z enim organizacijskih junakov s kapuco.

Rdeča pesa, 6. 2. 2024 09:49, Pesin sok

Zakaj kapitalizma ne moremo ozeleniti? Zakaj imajo podnebne konference zmeraj slab priokus? O tem smo se na okrogli mizi v organizaciji ekosocialistične iniciative Klas pogovarjali z Danielom Tanurom, agronomom in ekosocialistom. Debata tekla o edini alternativi, ki bi iz podnebne krize rešila tako delavski razred kot okolje in naravo - ekosocializmu. Po pogovoru smo ga poiskali in ga vprašali nekaj vprašanj.

Uredništvo, 3. 2. 2024 19:42, ORO

ORO se je vkrcal v raketo in se odpravil v vesolje! Teja, Tanja, Jošt in Juš bodo tokrat odkrivali, kaj vse je tam - nekje zgoraj med zvezdami. Ptice bodo govorile o astrologiji, meteorskem dežju in vesoljski postaji. V goste bo prišel fizik in ljubitelj vesolja Luka, v pravljici pa bomo slišali, kaj se je zgodilo z letalcema Dedalom in Ikarjem. Uf, napeto bo!

Oddajo ORO ustvarjajo: Teja Bitenc, Jošt Jesenovec, Tanja Matijašević in Juš Milčinski

Grafična podoba: Matej de Cecco

Lektura: Maša Milčinski

O pritegnjenih "ozijih", "britsih" in temperaturah v Zahodni Sibiriji.

Radio Študent, 31. 1. 2024 03:29, Odprti termin

Tudi na MARŠu v solidarnostnem "gibanju neuvrščenih" delimo prispevek Radia Študent, v katerem odgovarjajo na ignoranco Republike Slovenije glede tretjega medijskega sektorja in premišljujejo o nujnih izboljšavah področja.

O državnih udarih na Havajih, v Kongu, ter o metuljčkih in čebelicah Muhammada Alija.

Jan Podbrežnik, 17. 1. 2024 17:46, Bekstejdž

Recenzija predstave Futraj moj ego 2, uprizorjene na 5. ZIZ festivalu, 17. oktobra 2023.

Rdeča pesa, 16. 1. 2024 10:35, Pesin sok

Drugi del epizode Pesinega soka “Halo? Dostava hrane tukaj”. Naš gost je Grega Kralj, izkušeni dostavljalec na kolesu , ki je dostavljal v Sloveniji, Nemčiji in Kanadi, trenutno pa dela za Foodoro v Gradcu. Pogovarjali smo se, o tem, kaj so skupni problemi vseh dostavljavcev in kakšne so razlike glede na posamezne države. Kakšne so po njegovem alternative in kaj bi lahko pomembno izboljšalo pogoje dela vseh platformnih delavcev? Zakaj so v nekaterih krajih po svetu dostavljavci že redno zaposleni in kaj se lahko naučimo iz njihovih bojev?