Info

Jan Podbrežnik, 16. 4. 2021 18:05, Odprti termin

V Galeriji K18 je danes otvoritev doživela razstava/inštalacija Kaj počnejo volk, ris in medved, ko mislijo, da jih nihče ne gleda?

Klemen Jerič, 12. 4. 2021 14:58, Polizika

Tema tokratne Polizike je pridobila na odmevnosti tako na nacionalnem kot mednarodnem nivoju. Na nivoju Slovenije je vprašanje demokratičnosti vlade in družbe temeljno politično vprašanje. No, vsaj takšen vtis se dobi ob spremljanju retorike opozicijskih strank in levjega deleža medijev, kamor spadajo tako največje medijske hiše kot samo-oklicani levi, a de facto sredinski mediji.

Ajda Lah, 12. 4. 2021 09:58, Odprti termin

Družina skozi ameriško pokrajino v osemdesetih letih prejšnjega stoletja potuje novemu življenju naproti. Uvodni kadri polni optimizma prikazujejo osupljivo naravo, ki družino z vsakim dodatnim kilometrom bolj oddaljuje od civiliziranega mestnega življenja. Štiričlanska družina prve generacije korejskih priseljencev se iz Kalifornije in njene trde tovarniške realnosti seli v ruralni Arkansas. Na koncu poti jih čaka novi dom - lesena podolgovata stavba na kolesih tovornjaka, ki bolj kot na hišo spominja na kontejner.

Jan Podbrežnik, 9. 4. 2021 12:56, Odprti termin

Tokrat trio premika meje možnega - kako dolgo je lahko pai mu tan še dober? Beli čaj z minimalno teina tako nima divjih poživilnih učinkovin, ki bi lahko s časom deteriorirale, in se opira zgolj na prefinjenost arome. Bodo arhivski vzorci, ki jih je iz zorenja v mariborskih kleteh privlekel Filip, še prepričljivi, le plesnivi, ali pa morda v žlahtnosti presenetljivi?

V rubriki Drugi prelitek se trije brbončičasti laiki na povsem neznanstven način znanstveno raziskovalno lotevajo čajev, ki jih najdejo viseti okrog sebe.

Sanjin Jašar, 6. 4. 2021 18:44, San Ashke Nai

In our tenth show we will continue from number 142.

You are welcome to participate with questions, so we can discuss them live in the show. San Ashke Nai writings will be used during all the future shows so it can capture the essence of its philosophy which is called "Above and Beneath Oneness, Duality & Trinity.

Uredništvo, 29. 3. 2021 14:35, Študentroblja

... ker je virtualna. Obsojena na splet do konca semestra, kljub temu izpostavi in poudari.

Študentrobljo pripravlja študentsko uredništvo.

Jan Podbrežnik, 26. 3. 2021 15:10, Odprti termin

Nema Erika, ima čaja - Filip in Jan na zdravje odsotnega člana tria (ne, ni korona) natočita "čaj za učenjake". Obljublja se prijetna harmonija efektov in okusov mate čaja, guarane, guave, ginka, pomaranče, sleza. Je to IQ bomba, ki jo je vredno imeti na polici študentskega doma? Ali pa so procenti na pakungi nateg? Pred-po, IQ test, verodostojni rezultati.

V rubriki Drugi prelitek se trije brbončičasti laiki na povsem neznanstven način znanstveno raziskovalno lotevajo čajev, ki jih najdejo viseti okrog sebe.

Ajda Lah, 22. 3. 2021 10:15, Odprti termin

Film Obetavna mladenka ne bi mogel bolj sovpadati z aktualnimi družbenimi, seveda tudi političnimi dogajanji v naši državi - izpoved Mie Skrbinac in gibanje #nisisama, ter nedavno zbiranje podpisov za spremembo zakonodaje na področju spolnega nasilja, je predlog o redefiniciji posilstva po modelu “samo ja pomeni ja” pripeljalo do obravnave v Državnem zboru. Ta namreč onemogoči scenarij v katerem spolno nasilje ni obsojeno in kaznovano zgolj zato, ker se žrtev ni dokazano fizično uprla, oziroma dokazljivo in ”dovolj odločno” rekla ne.

Marko Kebrič, 19. 3. 2021 17:22, Odprti termin

Sara Šoukal in Luka Piletič sta rezidenta Gledališča za družbene spremembe, gostita ju Pekarna Magdalenske mreže in ZIZ. Nocoj ob 20. uri na spletu ponudita vpogled v delo v nastajanju, na improvizaciji slonečo igro kratkih epizod, Ta predstava ima noge. Vetrinjski dvor ni daleč, pred večernim spletnim predstavljanjem se tako improvizatorski duo oglasi še v MARŠevem etru.

Uredništvo, 15. 3. 2021 12:48, Študentroblja

Študentrobljin apdejt na aritmetični sredini marca.

Študentrobljo pripravlja študentsko uredništvo.