Hitni intervju

Intervju, ki pove vse, česar si o Hitu tedna niste želeli vedeti. Vsak petek ob 16.30.

Simon Marčič, 28. 4. 2023 16:07, Hitni intervju

Hitni intervju s hišnim hitmejkerjem Zinedinom O. ob izidu njegovega novega albuma Atlas skomigne ... opravi Simon.

Jan Podbrežnik, 10. 3. 2023 05:42, Hitni intervju

TEKE::TEKE je zasedba, ki jo na spletnih brskalnikih najdete težje, kot bi si mislili - ime si delijo z demonsko pojavo urbane legende, a prej kot na to nas zvok montrealškega benda spomni na drugačnega duha, duha šestdesetih na Japonskem, eklektičnega žanra eleki in virtuoznosti legende japonskega kitarskega zvoka, Takešija "Terryja" Teraučija.

Zinedin Osmanović, 17. 2. 2023 12:34, Hitni intervju

Na zagrebško art pop sceno je stopil nov obraz, skupina panakota. "Vodenjak" je drugi singl z njihovega prihajajočega, horoskopsko zaznamovanega EP-ja, ki čez nekaj tednov izide pri založbah Basic & Rough in Mudri Brk. Z Dugo Bavoljak in Mirno Čupić, kreativnima vodjama panakote, pokramlja Chuck Z. 

 

Zinedin Osmanović, 27. 1. 2023 15:53, Hitni intervju

Hit tedna na Radiu MARŠ je "Painted the Room", četrti single z novega albuma Prize (Memphis Industries, 2023) angleške kantavtorice Rozi Plain. Zinedin z Rozi spregovori o minimalistični in meditativni čustveni izraznosti albuma in singla, videospotu za dotični komad, sodelovanju z Danalogueom (članom zasedbe The Comet Is Coming) in potencialnem nastopu v Sloveniji.

Slobodan Stanković, 20. 1. 2023 01:00, Hitni intervju

đomla, eden sestavnih delov novosadske KLIKE, se nam oglasi v Hitnem intervjuju. đomla in Cobi se pogovorita o novem albumu, vztrajnosti edinstvenega pristopa do ustvarjanja glasbe in drugim projektom.

Matjaž Gert, 13. 1. 2023 15:00, Hitni intervju

Vsem ljubi mariborski nojzmaher Klemen Šali alias Mono Scarves se oglasi v Hitnem intervjuju, da pokramljava o novem singlu, analognim kot digitalnim čarom in še čem.

 

 

Zinedin Osmanović, 30. 12. 2022 16:27, Hitni intervju

Za finiš leta smo končno učakali novi OYGNov audio-video projekt, Roko v Ojgn. Hit tedna je "Slorapavtor". Kaj, ne veš kdo sta OYGN? YNGFirefly in reperata Mito, valda.  S slednjim poklep-rep-klepeta Zinedin "Chuck Z".

Simon Marčič, 23. 12. 2022 09:02, Hitni intervju

Naelektren intervju, in hit visoke napetosti - virtuoz Janez Dovč že lep čas po slovenskih odrih z električnim tokom oživlja zapuščino Nikole Tesle. Izumitelju se dovč pokloni tudi s komadom Izumitelj, ki ga je v začetku decembra posnel v Laboratoriju za visoke napetosti Elektroinštituta Milan Vidmar ob njegovi 60. obletnici.

Uredništvo, 9. 12. 2022 17:01, Hitni intervju

Drugo leto 9. januarja se po štirih letih končno, na glasbeno površje, spet vračajo gromoglasni The Canyon Observer s celovečernim albumom Figura. Tokrat vstopajo v popolnoma eksperimentalno noizersko sfero še dodatno oboroženi. V svojo formacijo so povabili kar štiri gostujoče glasbenike, dve čelistki in dva saksofona, v osnovo tvorbo godbe pa sprejeli še dodaten set bobnov kot stalnega člana skupine.

Zinedin Osmanović, 11. 11. 2022 15:22, Hitni intervju

Newyorški hiperproduktivnež in podtalni veteran Angel Del Villar II, bolj znan pod umetniškim imenom Homeboy Sandman, izdaja album Still Champion (Mello Music Group, 2022) – pod katerim se kot beatmejker podpiše Deca –, še enega v letošnjem neustavljivem nizu projektov.