Hitni intervju

Intervju, ki pove vse, česar si o Hitu tedna niste želeli vedeti. Vsak petek ob 16.30.

Zinedin Osmanović, 1. 12. 2023 16:46, Hitni intervju

Hit tedna na Radiu MARŠ je drugi singl s prihajajočega albuma Selotejp za srce, "Loyalty". Na fič'ringu o zvestobi reperira tudi Emkej. Več o komadu, albumu in prihajajočih "betlih" Wera pove Zinedinu "Chuck Z-ju".

Zinedin Osmanović, 10. 11. 2023 14:44, Hitni intervju

Hit tedna na Radiu MARŠ je "Niedrich," komad z novega albuma Renesonanza edinstvene "industrial" tolkolastične skupine The Stroymachine. Z nami se pogovarja Jure Šuhel.

Zinedin Osmanović, 3. 11. 2023 12:28, Hitni intervju

Novomeškega reperja Majkuna ste na MARŠu spoznali že z enim od lanskih hitov tedna. I evo ga opet! Totedenski maršev hit je "Najdu odgovore," Majkunov komad, ki se je znašel na letošnji ereševski kompilaciji Klubski maraton 2023. O komadu, izkušnjah na klubovski turi in nadaljnih projektih pove več v pogovoru z in-house hip-hoperjem Zinedinom O.

 


 

Jan Podbrežnik, 6. 10. 2023 01:03, Hitni intervju

Producent Tomaž Tomljanović je zajahal projekt original komada/remiksov kolegov, "skupnosti", kot pravi, z novim praporom, vzdevkom "Many F. Esto". V prvi osebi množine zastavljen komad, tako z vzdušjem kot z naslovom "WE", je predstavil v originalu in treh remiksih. Več o komadu in projektu v Hitnem intervjuju.

Jan Podbrežnik, 18. 6. 2023 18:27, Hitni intervju

Enigma od človeka, glasbenika in plate. Mad Reinhard, lokalni hruposlikar, je namalal prvo dolgometražno zadevo, album Phaneron. V Hitnem intervjuju pojasni povezavo med sliko in zvokom, koliko šumov je v hitnem komadu (19), in kam dalje. What next?

Slobodan Stanković, 1. 6. 2023 16:02, Hitni intervju

Ta teden je Hit emigriral z južnim vetrom - Ladovina je komad južnega petra, mladega Nišnega muzičarja, ki se mu v Hitnem intervjuju pridruži še producent EPja mesto za pušenje, XUZ. Príjetno.

 

Simon Marčič, 28. 4. 2023 16:07, Hitni intervju

Hitni intervju s hišnim hitmejkerjem Zinedinom O. ob izidu njegovega novega albuma Atlas skomigne ... opravi Simon.

Jan Podbrežnik, 10. 3. 2023 05:42, Hitni intervju

TEKE::TEKE je zasedba, ki jo na spletnih brskalnikih najdete težje, kot bi si mislili - ime si delijo z demonsko pojavo urbane legende, a prej kot na to nas zvok montrealškega benda spomni na drugačnega duha, duha šestdesetih na Japonskem, eklektičnega žanra eleki in virtuoznosti legende japonskega kitarskega zvoka, Takešija "Terryja" Teraučija.

Zinedin Osmanović, 17. 2. 2023 12:34, Hitni intervju

Na zagrebško art pop sceno je stopil nov obraz, skupina panakota. "Vodenjak" je drugi singl z njihovega prihajajočega, horoskopsko zaznamovanega EP-ja, ki čez nekaj tednov izide pri založbah Basic & Rough in Mudri Brk. Z Dugo Bavoljak in Mirno Čupić, kreativnima vodjama panakote, pokramlja Chuck Z. 

 

Zinedin Osmanović, 27. 1. 2023 15:53, Hitni intervju

Hit tedna na Radiu MARŠ je "Painted the Room", četrti single z novega albuma Prize (Memphis Industries, 2023) angleške kantavtorice Rozi Plain. Zinedin z Rozi spregovori o minimalistični in meditativni čustveni izraznosti albuma in singla, videospotu za dotični komad, sodelovanju z Danalogueom (članom zasedbe The Comet Is Coming) in potencialnem nastopu v Sloveniji.