Abonma Borštnik: V IMENU MATERE (SNG Drama Ljubljana)

V vsaki od enajstih epizod serije Abonma Borštnik v realnem času predstave opisujemo in komentiramo po eno od tekmovalnih predstav 54. Festivala Borštnikovo srečanje. V imenu matere spremljajo: Katja Černe, dramaturginja in pedagoginja, Miranda Trnjanin, igralka, in Nika Švab, dramaturginja. 

"Govorijo drug drugemu in je to pravo, enkratno družinsko srečanje. Oziroma govorijo drug mimo drugega: jasno, da razen v dramski fikciji takšno fantastično druženje, dokler se ne morejo pripeljati nanj s časovnim strojem, ni mogoče. Pa tudi sicer niso čisto celi. Ne samo zaradi smrti kot – vsaj za nas, ki smo še na tej strani in omejeni s predstavami o ločenosti – ostre in nezgrešljive ločnice med živimi in mrtvimi. Tudi zato, ker je ugotovitev za vse, ki jo dobimo ob branju drame, da pogosto niso bili odločevalci in tvorci, da niso bili subjekti v lastnem življenju, temveč so se jim godile nepredvidljive stvari, pogosto mimo njihove volje in v nasprotju z njo."

Matej Bogataj: Mrtvaški ples (odlomek)

Ustvarjalci predstave

Režiser: Ivica Buljan
Umetniški svetovalec: Robert Waltl
Dramaturginja: Mojca Kranjc
Avtorji razstave Kapital 2018: Irwin
Kostumografka: Ana Savić Gecan
Skladatelj: Mitja Vrhovnik Smrekar
Oblikovalca svetlobe in videa: sonda57, Toni Soprano Meneglejte
Lektor: Arko
Asistent režiserja: Luka Marcen
Asistentka kostumografke: Sara Smrajc Žnidarčič
Igralci: Janez Škof, Veronika Drolc, Gal Oblak k.g., Saša Tabaković, Nina Valič, Klemen Janežič, Pia Zemljič, Aljaž Jovanović, Maša Derganc, Andraž Harauer k.g., Sabina Kogovšek, Nik Škrlec, Martin Mlakar k.g., Lana Bučevec k.g., Nika Vidic k.g., Barbara Cerar, Žan Brelih Hatunić k.g., Julija Klavžar k.g., Luka Bokšan k.g., Lara Fortuna k.g., Saša Pavlin Stošić k.g., Marko Mandić

Oddajo so pripravili

Montaža in oblikovanje zvoka: Aleš Zorec
Tehnična podpora: Boštjan Eržen, Youreup radio

Preposlušajte celotno serijo Abonmaja Borštnik.

Facebook Twitter Deli