Abonma Borštnik: SOMRAK BOGOV (Drama SNG Maribor)

V vsaki od enajstih epizod serije Abonma Borštnik v realnem času predstave opisujemo in komentiramo po eno od tekmovalnih predstav 54. Festivala Borštnikovo srečanje. Somrak bogov spremljajo: Žiga Brdnik, filmski kritik, Nika Švab, dramaturginja, Mišo Mičić, gledališki ustvarjalec in prevajalec, in Katja Černe, dramaturginja in pedagoginja.

Čas v začetku Somraka bogov se zdi urejen, vsak ima svoje mesto za družinsko mizo in določljiv položaj v jeklarskem imperiju von Essenbeck. Rojstnodnevno zabavo družinskega patriarha prekine udarna novica o požigu Reichstaga, in slavljenec, predstavnik staronemške aristokracije, ki ji je odbila zadnja ura, je še isto noč umorjen. Po smrti magnata se poženejo mlinska kolesa boja za dediščino, v duhu novo vladajočih silnic pa so vsi nasledniki največjega železarskega koncerna v državi ujetniki še močnejšega političnega kolesja, ki s svojimi premišljenimi strategijami posega v življenja vsakega posameznega člana družine. Medsebojni družinski spopadi razkrivajo najsrhljivejše patološko spervertirane želje in brezkompromisno egoistično vodene interese. 

Ustvarjalci predstave

Režiser: Dalibor Matanić
Prevajalka: Mojca Marič
Dramaturg: Ivor Martinić
Scenograf: Marko Japelj
Kostumograf: Leo Kulaš
Lektorja: Mojca Marič, Janez Bostič
Skladatelja: Alen Sinkauz in Nenad Sinkauz
Oblikovalka svetlobe: Vesna Kolarec
Igralci: Petja Labović, Nataša Matjašec Rošker, Vojko Belšak/Uroš Fürst, Kristijan Ostanek, Davor Herga, Eva Kraš, Matevž Biber, Žan Koprivnik, Miloš Battelino

Oddajo so pripravili

Montaža in oblikovanje zvoka: Aleš Zorec
Tehnična podpora: Boštjan Eržen, Youreup radio

Preposlušajte celotno serijo Abonmaja Borštnik.

Facebook Twitter Deli