Abonma Borštnik: KRESNICE (Mestno gledališče ljubljansko)

V vsaki od enajstih epizod serije Abonma Borštnik v realnem času predstave opisujemo in komentiramo po eno od tekmovalnih predstav 45. Festivala Borštnikovo srečanje. Kresnice spremljajo: Barbara Kukovec, performerka, Eva Jagodic, Mišo Mičić, gledališki ustvarjalec in prevajalec, in Nika Švab, dramaturginja.

V igri nastopa več dramskih oseb, parov oziroma skupin: nekdanja ljubimca, uspešna pisateljica in propadli novinar, ki se nista videla 20 let, se zaradi zastoja na letališču povsem naključno znova srečata; zakonski par, ki ima resne težave z alkoholom, odhaja na abstinenčni dopust na idilični Barbados; starec, ki se je odpravil na nenapovedan obisk k sinu na Florido; mlada Rusinja, ki namerava na drugi strani Atlantika postati au pair … Zaradi zastoja se njihovi prvotni načrti vsaj do neke mere spremenijo, dejstvo, da so se srečali, pa tako ali drugače vpliva na njihovo nadaljnje življenje.

Ustvarjalci predstave

Izvirno besedilo: Tena Štivičić
Prevajalka: Alenka Klabus Vesel
Režiserka: Nina Rajić Kranjac
​Igralci: Jožica Avbelj k. g., Primož Pirnat, Ana Dolinar Horvat, Jana Zupančič, Gregor Gruden, Sara Dirnbek k. g., Brane Grubar k. g., Jernej Gašperin, Karin Komljanec, Tanja Dimitrievska, Viktorija Bencik Emeršič, Lena Hribar k. g., Jurij Drevenšek k. g.
Dramaturginja: Petra Pogorevc
Scenografka: Urša Vidic
Kostumograf: Andrej Vrhovnik
Lektorica: Maja Cerar
Oblikovalec svetlobe: Andrej Koležnik
Oblikovalec zvoka: Sašo Dragaš

Oddajo so pripravili

Montaža in oblikovanje zvoka: Aleš Zorec
Tehnična podpora: Boštjan Eržen

Preposlušajte celotno serijo Abonmaja Borštnik.

Facebook Twitter Deli