100 DECIBELOV: Jana Beltran in Chris Eckman, Gal Furlan, Leechfeast, Chilli Space, Jernej Grmek

Jana Beltran in Chris Eckman z novim singlom.

Gal Furlan je v zadnjih nekaj tednih na svojem Youtube kanalu pretočil lepo število novih albumov, ki kažejo mnoge plasti avtorjevega izraza, od bobnarskih improvizacijskih odkrivanj do sintovskih ambiental. Glasbenik bo o svojem ustvarjanju več povedal v intervjuju, pozabili pa ne bomo niti na prihajajočo 5. obletnico otvoritve Kluba Štala (Ajdovščina), katerega vodja je Furlan.

"Anxiety makes the world go ‘round" - modre besede Leechfeast, ki jih je slovensko-nizozemski metal/drone/sludge band v zvok ponovno odlično spravil na split izdaji z Nightfucker, ki je domovanje našla pri nizozemski Rope or Guillotine. O trdnjavah otožnosti je več spisal Luka Bevk v recenziji plošče, v 100db pa pride z intervjujem počasnost na glas navijat vokalist zasedbe Jaka Vatovec.

17. Chilli Space kompilacija na sončni strani Alp, ki tokrat raziskuje predvsem frekvence ambientalnih valovanj. V oddaji le z muziko, več o vsebini pa lahko poslušate v Svaštarnici (intervju s kuratorjem V.A. Dojajem) in Senzorami.

Jernej Grmek ima zunaj dva nova albuma, elektronsko sikajočo Računalniško pismenost in pustolovsko epopejo Glasbena partitura za življenje čarodeja (izgubljene skladbe prvi zvezek).

Brez koncertnih zapovedi vam seveda živeti ni, zatorej še pregled domačega dogajanja od torka-ponedeljka, 28.3.-3.4.

Facebook Twitter Deli