MARŠ klub 2018: Moonlight Sky in Madame Brumowski

Mariborski radio študent vam z navdušenjem predstavlja nastopajoče na prvem dnevu tokratnega Marš kluba, ki bo potekal v obliki dvodnevnega festivala.

Moonlight Sky

Skupina vrhunskih slovenskih glasbenikov, ki se je od svojih začetkov v letu 2000 pa do danes predstavila že na večini slovenskih odrov in nastopila v različnih televizijskih in radijskih oddajah. Glasba, ki jo igrajo, se ves čas spreminja, saj Moonlight Sky ne verjame v ponavljanje vzorcev, ampak v raziskovanje lastnega izraza. V slovenskem glasbenem prostoru predstavljajo Moonlight Sky posebnost. Skupino odlikuje melodičnost skladb, povezanih v ritmično zapletene strukture, usklajenost članov zasedbe in tehnična dovršenost. Skupina je do danes izdala štiri albume, a najbolje jo je doživeti v živo. Zvočno in žanrsko bi Moonlight Sky lahko umestili nekam med jazz in rock, preveva pa jih tudi balkanski melos in inovativnost Milesa Davisa.
Skupino sestavljajo štirje člani, Miha Petric na kitari, Janez Moder na bas kitari, Žiga Kožar na bobnih in Jan Sever na klaviaturah. Vsi štirje so skladatelji, aranžerji, poučujejo svoje inštrumente in so ves čas aktiven del slovenske glasbene scene.

Madame Brumowski

Je nova formacija znanih mariborskih obrazov, ki poslušalce zapeljuje z melanholičnim indie rockom s pridihom progresive. Vsi člani so izkušeni glasbeniki, ki imajo za seboj sodelovanja v raznolikih projektih in zasedbah (Helika, Djembabe, Juice Connection, Flaster, Cynicism management, Magični ljubavni tepih, Ground Zero, CZD, Na lepem prijazni). Skupaj ustvarjajo bogato glasbeno teksturo.
Madame Brumowski so Špela Huzjak na vokalu in violini, Stojan Kralj na bas kitari, Aljaž Tulimirović na kitari in Matjaž Lorber na bobnih.

Vstopnina: 5 €

Dan 2 Festivala Marš klub se nadaljuje 16.11. v MC Pekarna!

Facebook Twitter Deli