MARŠ klub 2018: Mito & YNGFirefly

Mariborski radio študent vam z navdušenjem predstavlja nastopajoče na drugem dnevu tokratnega Marš kluba, ki bo potekal v sodelovanju z MC Pekarna!

Mito & YNGFirefly (OYNG)
Mariborski avtor in izvajalec rap glasbe, »štajerski besedni akrobat« je bil izvorno del ekipe Tekochee Kru in je individualno nase opozoril leta 2011 s samostojnim albumom Egon. Njegov naslednji album Bratstvo in estradstvo so mnogi označili za najboljši slovenski raperski album leta 2017. Poleg tega Mito predstavlja tudi del hip-hop ekipe Velebor. Skozi sporočilno liriko domiselno posreduje tako svoj uvid vase kot tudi v aktualni vsakdan Maribora in Slovenije ter na tak način nakazuje na slepe pege v javnemu umu.

Ob boku bo Mitu stal mlad mariborski producent/beatmaker/deejay YNGfirefly, s katerim tesno sodelujeta. YNGFirefly trenutno veliko sodeluje tudi z drugimi uveljavljenimi imeni slovenskega hip-hopa. Najdete ga lahko v studiu Youreupradio (GT22), kjer se z veliko mero predanosti posveča raznovrstnim projektom. Tako tudi sam skrbi, da hip-hop v Sloveniji živi naprej. Njegova glasba odraža duh sedanjega časa in hkrati veliko spoštovanje do klasičnih glasbenih mojstrov.

SPLINTA
Najvidnejši mariborski turntablist oz. scratch dj. Letos je izdal svoj novi EP z naslovom The Splinta Experience. Poleg tega, da gramofone mojstrsko postavlja v vlogo inštrumenta in da tudi producira, ga mnogi poznajo kot mentorja, saj je svoje znanje že večkrat delil s svežimi gramofonskimi radovedneži. V njegovi glasbi se prepletajo in zlivajo predvsem elektronika, jazz in, seveda, hip-hop v svojih mnogoterih oblikah. Eklektičen glasbeni tok, ki nastaja pod njegovimi prsti, prebuja glasbeno radovednost poslušalstva in ustvarja prijetno razpoloženje.

Vstopnina: 5 €

 

 

 

Facebook Twitter Deli