MARŠ festival

Na dvodnevnem dogodku kluba MARŠ so v četrtek, 15. novembra v Satchmotovi kleti nastopili Madame Brumowski, nova ekipa izkušenih mariborskih glasbenikov, ki je poslušalce zazibala v ritmih indie rocka s prizvokom progresije. Špela Huzjak na vokalu in violini, Stojan Kralj na basu in Aljaž Tulimirovič na kitari ter Matjaž Lorber na bobnih. 

MARŠev dogodek se je nadaljeval v petek, 16. novembra v MC Pekarni. Tokrat so publiko na nogah držalli Mito v spremstvu DJ YNGFirefly-ja in SPLINTA. 

Andrej Janžekovič, širše poznan pod umetniškim imenom MITO kot "štajerski besedni akrobat" iz Maribora, je bil pred svojim solo glasbenim delovanjem član kolektiva Tekochee Kru, prav tako pa tudi del ekipe Velebor. Leta 2011 je izdal prvi samostojni album Egon in 6 let kasneje še drugega, Bratstvo in estradstvo. Slednji je bil s strani MLADINE proglašen za "nespornega favorita za ploščo leta". S svojim edinstvenim stilom, mojstrskim vokalom, igro besed in družbenokritičnimi besedili opominja na izrednost opazovanja sveta, na izražanje in ustvarjanje lastnega, kritičnega mnenja. DJ YNGFirefly ali OYGN, mlad mariborski producent, Urban Senekovič, beatmaker oziroma DJ, ki raperju stoji tesno ob strani in z ustvarjanjem abstraktnih ritmov zmeraj poskrbi, da v spremstvu Mitovih besedil servira pravo glasbeno ftrgancijo.

SPLINTA, letos z novim albumom The Splina Experience, je MARŠEV dogodek zaključil s prepletom elektronike, hip-hopa in jazza, ki jih je spremil s posebnim čutom za scratchanje. Poznan prav po tem talentu, ki gramofon spremeni iz mehanske naprave za predvajanje v glasbeni intstrument, pa svoje znanje večkrat rad tudi deli z ostalimi in kaj novega nauči. 

Facebook Twitter Deli