MARŠeva 25-ka napoveduje // MUZIKE

Čestitajmo si, da živimo že 25 let! Kako drugače, kot da skupaj živimo muzike še naprej.

Začneli smo v nedeljo, 08. 02. 2015, na slovenski kulturni praznik, ko je vaše podzavesti božal in izzival Bratko Bibič na harmoniki : "Harmonika za Butalce" in predvsem za izven. Ena legenda je nato predala prostor drugi in oder bodo zavzeli Zlatko Kaučič in Kombo B. Neopisljiva vseprisotnost 15 glasbenikov, ki jadrajo proti vetru. V ponedeljek, 09.02.2015, smo se naravnali na 95,9MHz ali spletni pretok Radia Marš ter na odprtost za eksperimet : v etru ob 19.uri gostimo improvizirani koncert Irene Tomažin in Nikolaia Galena - v živo. Eksperimentalno naravnanost boste polno izpolnili v sredo, 11. 02. 2015, z Dariem Krmpotičem na žagi, ko se tradicija sreča s prihodnostjo v sodobnosti. V globine trenutka in nesmrtnosti vas bo dalje peljal največji hip našega festivala, Jozef van Wissem. Tega so Vampirski ljubimci Jima Jarmuscha nedvomno postavili na širši zemljevid percepcije radovednih ušes. V četrtek, 12. 02. 2015, izdih v blues in rock'n'roll, kamor vas boki popeljejo - in popeljali vas bodo : od Vlaste Popić, do Atile Boštjančiča a.k.a. Tetanus 'till in Prismojenih profesorjev bluesa. Energetski napitki niso potrebni. Grande finale pričakujte v petek, 13. 02. 2015, in pustite osladnosti naslednjega dne vnemar. Črni petek bosta otvorila Dance Mamblita, ki kot vedno napovedujeta hojo po robu zvoka, pomenov in - kaj pa drugega - žura. Na cilj in čez nas bodo zvabili Demolition Group ekskluzivno za Marševo 25-ko in za vas : direktno iz studija, kjer snemajo novo plato, prihajajo na oder Gustafa prepihat inštrumente, kapilare, znojnice in bronhije ter šokirat vaše ušesne brbončice.

Festival po tradiciji - zimski! Med 08. 02. 2015 in 13. 02. 2015, koncertna dvorana Gustaf.

Vstopnice so na voljo v CAAP (Tkalski prehod 4), na dan koncerta v dvorani Gustaf. Cena festivalske vstopnice je 20 EUR.

Priskrbi si festivalsko vstopnico, podpri MARŠ in prihrani. Predvsem pa - zažuraj z nami!

 

Nedelja, 08.02. 2015

Gustaf, ob 20.uri, 8 EUR

 

Bratko Bibič

V nedeljo zvečer bo harmonije in disharmonije iz vaše podzavesti s pomočjo klavirske harmonike izvabljal Bratko Bibič, ki je pred kratkim izdal tudi knjigo z naslovom „Harmonika za Butalce“. Kar se tiče glasbe, vas bo Bratkova nevidna roka vodila skozi eklektično mešanico eksplozivnih in umirjenih ritmov, atonalnih manifestacij, brezbrižnih, a nabitih tonov, katerih zven bo sooblikovala kopica akordov, ki jih od harmonike sploh ne bi pričakovali. Bratko Bibič. Solo koncert. Za odprta ušesa.

 

Zlatko Kaučič kombo B

Priti na boben. To je geslo, ki opisuje drugi del nedeljskega koncerta. Pravzaprav dva bobna. In dve kitari. In bas. In tolkala in pihala. Nezamudljivo. Projekt Kombo B mladih jazz glasbenikov pod taktirko legendarnega jazz tolkalista Zlatka Kaučiča. Neopisljiva vseprisotnost 15 glasbenikov, ki jadrajo proti vetru.

 

Ponedeljek, 09. 02. 2015

95,9MHz ali www.radiomars.si, ob 19.uri

 

improviziran koncert v eter : Irena Tomažin in Nikolai Galen, na 95,9MHz ali spletnem pretoku Radia MARŠ ob 19h.

 

Sreda, 11. 02. 2015

Gustaf, ob 21.uri, 8 EUR

 

Dario Krmpotić

Žiga žaga poje žaga, rompompom v ušesa. Mi pa vsi najboljše volje pridemo v Gustaf. Tu nas bo pričakal mož z žago. Svetovljan in obskurni fotograf, ki je živel in študiral v Rijeki, New Yorku in Zagrebu sicer obvlada osnovne tehnološke prijeme od čipov do kladiva, vendar mu je glasbeno najbližja prav žaga, tista prava. Z njo se bo poigral in nam ušesa naravnal na zvoke, ki jih žaga lahko proizvaja pod spretno roko in lokom.

Jozef van Wissem

Vampirski ljubimci Jima Jarmuscha so Jozefa van Wiseema nedvomno postavili na širši zemljevid percepcije radovednih ušes. Slutnja mehkobnosti in tankočutnosti zvenenja lutnje nas bo zvabila v kombinatoriko starega in novega, nežnih dotikov in globokih tremorjev ter nas popeljala v obdobje nesmrtnosti glasbe.

 

Četrtek, 12. 02. 2015

Gustaf, ob 21.uri, 8 EUR

 

Vlasta Popić

V Maribor se vračajo stari znanci tukajšnjih logov. Po dolgem koncertiranju, festivaliziranju in na zadnje v exodusu v studio, kjer so posneli in konec januarja letos izdali novi album „Kvadrat“. Med prvimi špili po napornem snemanju bo tudi špil v Mariboru in te priložnosti ne gre zamuditi. Po poteh nabritega novonovega vala indie rockovskih muzik bo četrtkov večer zagrela trojica, po njihovih besedah ne več tako mladih muzičistov, ki diskreditirajo obstoječe družbene norme skozi energični post-punk-noise-pop. Brez kompromisov.

Atila Boštjančič a.k.a. Tetanus 'till

Solo power-blues na lastnoročno izdelani kitari podprti z osnovnobobensko kuliso? Yes, Atila Boštjančič AKA Tetanus 'till, can. Bolje kot Obamovi predniki. Ali pa vsaj drugače. Energetski napitki niso potrebni.

Prismojeni profesorji bluesa

Zaključek četrtkovega koncertnega večera bo cel žur. Štirje fantje, ki preigravajo dokaj klasični blues na povsem nekonvencionalen način. Iz najbolj zajebane balade lahko naredijo plesni komad. Občasno tudi kaj zapojejo, v glavnem pa nas bo spremljala neustavljiva zvočnost distorziranih orglic (na zalogi!), odpiljene solaže, go-with-the-flow-or-else bas linijo in netipičnimi blues bobnarskimi prijemi, ki se vsi skupaj zlijejo v nepozabno glasbeno doživetje. Boki bodo batina naslednji dan.

 

Petek, 13. 02. 2015

Gustaf, ob 22.uri, 12 EUR

 

Dance mamblita

Grande finale – veliki petek, črni petek, petek 13. Otvorila ga bosta dvojec, ki sliši na ime plesnih mambo ritmov in se jim direktno posmehuje skozi energični boben-bas punk core. Kitare ne boste niti za hip pogrešali, saj nas basovske linije niti za trenutek ne pustijo vnemar, dopolnijo pa jih melanholično-udarni vokal in minimalistično dovršeni udarci po setu bobnov.

Demolition group

Destrukcija petkove noči bo krivico valila na studijske kleti. Demolition group bodo namreč izključno in ekskluzivno za MARŠevo 25-letnico prišli pogledat iz krtove dežele, kjer snemajo svojo novo plato, če sonce na sončni strani Alp še sije ali je že ušlo med večne sence. Vmes bodo   dodatno prepihali svoje inštrumente, kapilare, znojnice, lojnice in bronhije, ušesnih brbončic pa kakopak ne bodo pustili na cedilu. Bomo slišali tudi kak nov komad...?

 

Kako do festivalske vstopnice in ali lahko izkoristite katerega izmed mnogih popustov, preverite TUKAJ : http://radiomars.si/radio/mars-25/festivalska-vstopnica-posebni-paketi-na-mars-25

 

 

Facebook Twitter Deli