Izjava Društva Nagib ob napovedanih rezih v proračun za kulturo Mestne občine Maribor

NAGIB obstaja od leta 2005 in v Mariboru deluje že 18 let. Pričeli smo kot prvi Mednarodni festival eksperimentalnega giba in sodobnega plesa v regiji in od leta 2014 naprej, z različnimi vsebinami, delujemo čez celo leto. Sodobno-plesno področje je, ne samo na lokalni, ampak tudi nacionalni ravni, eno najbolj podhranjenih in zanemarjenih ustvarjalnih področij, a kljub pogojem delovanja in pomanjkanju primernega neodvisnega odra za sodobno-plesne produkcije, vztrajno iščemo nove formate, kvalitetne ustvarjalne in manjkajoče vsebine ter tako podpiramo ustvarjalce v različnih fazah ustvarjanja - od procesov, izobraževanja do eksperimentalnih oblik uprizarjanja, v kar aktivno vključujemo tudi publiko.

Odnos, ki ga MOM trenutno kaže tako do športnih, socialnih in kulturnih organizacij ter samozaposlenih v kulturi je poguben za mesto, za sodobni ples pa to na lokalnem nivoju pomeni tudi izumrtje.


Izjava je del serije Glas v prazno mesto, serije zvočnih opomnikov mariborskih nevladnih organizacij s področja kulture, ki v trenutni krizi Mestne občine Maribor opozarja na ogroženo kulturno krajino mesta.

Facebook Twitter Deli