Okrogle mize, vabila na predavanja in ASEF

Začenjamo z že začetim. Pred pol ure se je namreč v dvorani Borisa Podrecce Univerze v Mariboru pričela okrogla miza z naslovom NOVOSTI IN TRENDI 2017 – programske skupine, projekti, mladi raziskovalci. Kot prominenten sodelovalec se je za mizo usedel tudi prof. dr. József Györkös, direktor Javne agencije za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije, ki opravlja strokovne, razvojne in izvršilne naloge v zvezi z izvajanjem sprejetega Nacionalnega raziskovalnega in razvojnega programa. Razprava se loteva financiranja raziskovalne dejavnosti, meril ocenjevanja ter spremljanja izvajanja raziskovalne dejavnosti.

 

Tiste izmed vas, ki so se do predvčerajšnjim prijavili nanjo, naj opomnimo, da Katedra za kriminalistiko Fakultete za varnostne vede UM  8. 3. 2017 organizira 5. Kriminalistično sredo z naslovom POGREŠANE OSEBE. Srečanje bo v predavalnici 8 na Fakulteti za varnostne vede, Kotnikova 8, Ljubljana, in bo potekalo od 16:30 ure do predvidoma 20.00 ure.

 

Društvo Alumni Fakultete za strojništvo in Zveza inženirskih društev Maribor vabita na predavanje mag. Antona Pristavca z naslovom:  Kontrola nosilnosti žerjavne proge.

Mag. Pristavec bo predstavil postopek kontrole po Evrokod standardih na dveh izvedbah žerjavne proge: če je prečni prerez valjani  profil, in če je prečni prerez polnostenski varjeni  profil. Drugi sklop predavanj bo tako potekal jutri, v sredo 8. 3., med sedemnajsto in osemnajsto trideset, v predavalnici inž. Ivan Munda. Predavanje je namenjeno inženirjem, ki se srečujejo z vitkimi in dinamično obremenjenimi konstrukcijami in študentom za razširitev strokovnega znanja in pridobivanje praktičnih izkušenj.

 

Ameriško-slovenska izobraževalna fundacija ASEF je objavila razpis za poletne raziskovalne štipendije na 19 vrhunskih ameriških, kanadskih in angleških univerzah. Možne so prijave za področja fizike, biologije, medicine, računalništva, okoljskih znanosti, politoloških in humanističnih ved. 

Razpis je objavljen na spletni strani ASEF, rok za oddajo prijav pa je sobota, 1. april 2017. 

Fundacija ASEF štipendira slovenske študente in Američane slovenskih korenin za 10-tedenske poletne raziskovalne obiske na vrhunskih univerzah in raziskovalnih institucijah izven Slovenije. Štipendije krijejo stroške potovanja, nastanitve in življenja. 

Štipendijski program ASEF krepi sodelovanje in izmenjavo znanja med Slovenijo in odličnimi tujimi univerzami. Nadarjenim slovenskim študentom omogoča, da se osredotočijo na raziskovanje in razvijejo svoje potenciale v največji možni meri, zatorej vabljeni k prijavi.

 

Študentrobljo pripravlja Študentsko uredništvo.

Facebook Twitter Deli