Natečaji in razpisi za mlade ustvarjalce

MLADI RAPETEK - Mladinski natečaj s področja hip hop kulture

Na natečaj se lahko prijavijo dekleta in fantje od 5. do 9. razreda OŠ ter srednješolci.

Video posnetke, povezave, skice in slike pošljite prek Sendspacea, Dropboxa, povezave na YouTubu ali s pomočjo drugih platform za datoteke večjega formata pošljite skupaj z izpolnjeno prijavnico na naslov mladi.rapetek@gmail.com, in sicer do 15. aprila 2017.

Festival TRESK#8 – obračun glasbe in založništva, ki ga prireja Radio Študent, je pred vrati. Zgodil se bo v 9. in 10. marca 2017.

V sklopu festivala ponovno izbirajo najboljšo podobo albuma, glasbenega dogodka in koncertno fotografijo. Pozor, z letošnjim letom je uvedena tudi možnost prijave izključno spletnih podob albumov in/ali glasbenih dogodkov. V vseh treh kategorijah prijavljena dela morajo biti izdana, objavljena ali posneta med marcem 2016 in februarjem 2017. Dela bo ocenjevala strokovna žirija (Hana Stupica, Matej Stupica, Teja Kleč) s pomočjo pridruženega strokovnjaka s področja fotografije (Miro Majcen).

Prijave in vprašanja na: natecaj@tresk.si (če so vaše datoteke prevelike za poštni predal, pošljite spletno povezavo do njih).

Pogoji in pravila sodelovanja najdete tukaj. Rok za oddajo del je 24. februar 2017.

Škisolov - razpis za neuveljavljene glasbene skupine

Zveza Škis išče bend za nastop na največji študentski prireditvi v Sloveniji - Škisovi tržnici 2017, ki se bo odvijala 5. maja na Kardeljevi ploščadi.

Skupina mora za sodelovanje na Škisolovu izpolnjevati naslednje pogoje:
• najmanj 3 avtorske skladbe;
• najmanj 3 demo posnetke z avtorskimi skladbami;
• zmožnost najmanj 30 minutnega nastopanja v živo;
• vsaj polovica članov skupine mora imeti status dijaka ali študenta.
Prijavo z upoštevanimi zgornjimi pogoji, fotografijo, opisom in internetno povezavo do skladb skupine pošljite na naslov samo.karlovcec@skis-zveza.si.

Do 26.2. bo strokovna komisija izbrala 10 najbolj obetavnih skupin, ki bodo med seboj tekmovale preko družabnega omrežja Facebook. Glasovanje z všečki bo potekalo do 10. marca, ko bo znanih 5 skupin, ki bodo v živo nastopile na predizboru za Škisovo tržnico 23. marca v Orto baru.
Škisolov bo svojega zmagovalca okronal s pomočjo strokovne žirije in publike, ki bo obiskala dogodek. Skupina, ki bo obiskovalce in strokovno komisijo najbolj prepričala, si bo zagotovila nastop na velikem odru Škisove tržnice 2017.

Rok za prijave je 16. februar 2017.

Razpis Mladinin oder Festivala Lent 2017

Mladinin oder bo v letu 2017 v sklopu Festivala Lent že dvanajstic zapovrstjo predstavljal najobetavnejše, sveže, inovativne in ustvarjalne glasbene ustvarjalce iz Slovenije in širše regije. Zainteresirane bende, elektronske producente, live-acte, DJ-je in VJ-je vabijo, da izpolnijo prijavni obrazec, kjer lahko priložijo posnetke, predstavitve, fotografije, linke in podatke, ter tako dobijo priložnost, da zaigrajo na enem najvecjih festivalov v Sloveniji.

Prijavni obrazec najdete tukaj, za več informacij pišite naslov razpis@mladininoder.eu.

Prijave so odprte do 6. marca 2017.

Natečaj za priredbo slovenske ljudske pesmi

Ob jubileju Mateja Hubada (1866–1937) bo Glasbena matica Ljubljana leto 2017 posvetila spominu na svojega zborovodjo in med drugim tudi avtorja številnih priredb ljudskih pesmi za različne zborovske zasedbe. V sklopu celoletnega programa, poimenovanega Zborovski svet Mateja Hubada, Glasbena matica Ljubljana razpisuje natečaj za priredbo slovenske ljudske pesmi in k sodelovanju vabi mlade skladatelje in študente kompozicije z namenom, da spodbudi raziskovanje in odkrivanje zakladnice slovenske ljudske pesmi.

Prispele skladbe bo pregledala petčlanska strokovna glasbena komisija. Izbrane skladbe bodo javno izvedene v okviru koncertnega ciklusa Glasbene matice Ljubljana v sezoni 2017/2018 in kasneje natisnjene v založbi Astrum.

Avtorji naj svoje skladbe pošljejo do 15. februarja 2017 na e-naslov organizator@glasbenamatica.si, s pripisom »»Za natečaj«.

Avdicija Glasbene matice za oratorijski zbor

Glasbena matica Ljubljana vabi tudi na avdicijo za oratorijski zbor, ki bo sprva deloval projektno, vendar z željo po oblikovanju stalnega sestava. Poleg a cappella sporedov bo vsako sezono izvedel tudi dve vokalno-instrumentalni deli. Umetniški vodja zbora bo dirigent Sebastjan Vrhovnik. Vokalno tehniko bo vodila Tanja Rupnik.

Avdicija bo 1. 3. 2017 ob 18.00 in 2. 3. 2017 ob 19.30 na Glasbeni matici v Ljubljani in jo bo vodil dirigent Sebastjan Vrhovnik. Pevec ob petju pesmi po lastni izbiri izkaže karakteristike glasu. S ponavljanjem melodičnih in ritmičnih motivov izkaže obseg glasu, intonančno in ritmično natančnost ter glasbeni spomin. Preko dela na notnem primeru, ki ga pripravi dirigent, izkaže orientacijo v notnem zapisu in harmonski posluh.

Za prvi koncert so izbrali Mozartov Rekviem, ki bo izveden v sodelovanju s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija v okviru cikla Kromatika 14. septembra 2017 v Cankarjevem domu.

Prijave na avdicijo zbirajo do 26. februarja 2017.

GorA RockA vabi mlade rock zasedbe

Člani mladih rock glasbenih zasedb imajo možnost, da sami opozorijo nase, se predstavijo, priložijo svoje posnetke in vse skupaj pošljejo na lineup@gorarocka.si, kjer bodo organizatorji zbirali prijave. Na podlagi prijav bo strokovna komisija izbrala do štiri zasedbe, ki bodo imele priložnost nastopiti 13. festivalu GorA RockA, ki se bo odvijal junija na Tolminskem.

Študentrobljo pripravlja Študentsko uredništvo.

Facebook Twitter Deli