Radijska igra Zadnji vic

Miniatura z naslovom »Zadnji vic« nas za hip popelje med obiskovalce predstave nerodnega čarovnika, ki se odloči, da bo nehal čarati. Čarovnik se nam skozi vso predstavo trudi pojasniti, zakaj se je odločil odložiti svojo čarobno paličico, resnični razlog za njegovo upokojitev pa nam postane jasen šele na koncu zgodbe, ko med vrsticami izvemo, kakšen je smisel njegove čarovniške točke, vsake cirkuške predstave in morda celo vsake umetnosti nasploh.

Igra je premierno predvajanje doživela v oktobru 2018, ko smo v programu radia Marš sočasno z zgostitvijo dramske umetnosti v Mariboru zaradi Festivala Borštnikovo srečanje predstavili produkcijo v letošnjem letu nastalih del, in sicer radijskih iger DotikDvojnikPoletje na balkonuPoslovna ideja ter Zadnji vic. Vse igre so dan po predvajanju dostopne v spletnem arhivu na radiomars.si.

Avtor besedila in režiser: Simon Černelč
Glasbeni opremljevalec: Grega Volčanjk
Dolžina: 7:42

Igrali so: 

Simon Černelč kot Dadol Papež, pripovedovalec ter učitelj telovadbe
Katja Kosi kot napovedovalka

Glasba:

 

O avtorju:

Simon Černlč je v zadnji petletki programa MARŠ prispeval številne kratke radijske igre, še dlje pa je – tako s prozo kot poezijo, delom v Bukvarni Ciproš ter soorganizacijo Festivala prihajajoče literature – prisoten na literarni sceni. Kot vokalista ga je mogoče zaznati tudi na glasbeni sceni, posebej zaradi bistriškosoboške grunge rock zasedbe Malik.

Facebook Twitter Deli