Zasavje Noisefest International #3

Zasavje Noisefest International (ZNFI), nam tokrat v 3. ediciji prinaša zajeten nabor mednarodnih izvajalcev eksperimentalne glasbe in hrupa/noise-a, ki se bodo 3. in 4. junija predstavili v Trbovljah, v prostorih rudarske vašhave – stare slačilnice/kopalnice. Oba dneva bo konkretno zaropotalo v notranjosti industrijskega kompleksa, z glavnim prizoriščem v "črni sobi" (The Black Room), kakor so jo poimenovali, Festival je unikaten predvsem zaradi tega, ker združuje povsem različne zvočne umetnike v isti prostor, kjer lahko pokažejo svoje zanesenjaštvo do eksperimentiranja z zvokom na takšne ali drugačne načine: od izvajalcev, ki uporabljajo doma narejene instrumente, do takšnih, ki 'dramaturško' in koreografsko poskrbijo za zvočno-vizualni performans.

Izvajalci, ki jim bomo priča v mesecu juniju, prihajajo iz različnih podžanrov industrijsko/noiserske provenience, ki segajo od t.i. (dark) ambient/industrial/power electronics/noise/experimental in podobnih odvodov tovrstne ‘scene’, in vsak performer/performerka nosi svojevrsten pečat v načinu umetniškega zastavka.

Poleg osrednjega prostora oz. Črne sobe in distro placa, ki ju obiskovalci ZNFI že poznajo letošnji noise festival ponudi precej bogatejši spremljevalni program kot prejšnja leta. Tako boste alhko obiskali tudi belo sobo - White Room, namenjeno jam sešnom, Pharmafabrikov Chill-out Room, si ogledali kiparsko Inštalacijo Art Jurak, fotografsko razstava Špele Bergant in video postavitev Aphra Tesla Operating System, ter doživeli DJ program by Kaizer the Dj

Za 20 € si boste lahko ogledali nebroj performasov domačih in tujih ustvarjalcev. Nabor izvajalcev tudi v tem letu prinaša močen izbor kvalitetnih performerjev, ki so dejansko povsem različni v svojem pristopu od načinov zvočne manipulacije do načinov prezentacije. Povsem zagotovo lahko zatrdimo, da nihče od njih ne bo razočaral občinstva.

Če pa na omenje dni ne morete med verige rudarske slačilnice, pa se po večih slovenskih mestih odvije večdnevni pre in post-fest. Tako boste lahko zasavski noise doživeli tudi v Kopru, Ljubljani, Tolminu, Mariboru, Bistrici ob Sotli, Hrastniku in na Vrhniki. Več o nastopajočih pa izveste prihodnji teden ZNFIju posvečeni oddaji na valovih radia Marš- enega izmed zaveznikov ZNFI 2016

[ali na spodnjih povezavah]
http://znfi.org/

https://www.facebook.com/ZasavjeNoisefestInternational/

https://www.facebook.com/events/244588602567489/

 

Facebook Twitter Deli
0 comments