Vsi nastopajoči na festivalu BUSH v Budimpešti objavljeni

Poslušalci, poslušalke dobrodošli v tretjem prospevku o festivalu BUSH, Budapest Showcase Hub. Kot v preteklih tednih, vam bomo tudi tokrat predstavili nova imena na Vzhodno Evropski glasbeni sceni.

Festival BUSH je nastal z namenom promocije glasbenikov vzhodno od Nemčije. Prejšnji teden so iz Budimpešte najavili še zadnje nastopajoče na festivalu, in njihov line-up sedaj šteje 33 imen. V naslednjih nekaj minutah vam bomo predstavili malo bolj podrobno tri nastopajoče, v prihajočem tednu pa še zadnje tri. Vse ostale lahko raziščete še sami na njihovem YouTube profilu #KidsFromTheNewBlock ali na spletni strani budapestshowcasehub.com.

BUSH je s svojim končnim lineup-om zaobjel Estonijo, Latvijo, Litvo, Belarusijo, Ukrajno, Poljsko, Češko, Slovaško Madžarsko, Romunijo, Slovenijo, Hrvaško, Bolgarijo in Srbijo.

Danes gremo najprej v Litvo. V Rigi so zvok dream-popa našli Polifauna, ki nas popeljejo v sanjavi slackrock, s pravo mero saksofona, ki pričara sobotno jutro zadnjih dni poletja. V ozadju lahko že slišimo fršen singlec Last Days of Summer.

Iz Hrvaške smo v zadnijh nekaj letih slišali že nekaj zanimivih kantavtorjev, ki se spogledujejo z bolj psihadeličnimi rifi. NLV je prav ena od teh skupin, ki je ta zvok še bolj definirala in mu dodala elemente soula. Pulski trio, ki je izdal svojo zadnjo plato lani pozimi, nam skoz besedila dovoli sanjati skozi mešanico alternativnega folka. Mogoče tega tudi vi najdete skozi komad Sisters of the Sun.

Zadnji in najbolj wackey nastopajoči, ki vam ga serviramo danes je Lazer Viking iz Češke. Tega si morate pogledati na spletu, ker njegovi videi dodajo velik element k njegovi glasbi. Če bi Tommy Cash špilal kitro, bi se imenoval Lazer Viking, vsaj v komadu A Real Keeper. 

Toliko zanekrat o vzhajajoči popularni glasbi vzhodnega bloka, presented by Budapest Showcase Hub.

Facebook Twitter Deli