Budapest Showcase Hub razširil seznam nastopajočih

Drage in dragi, dobrodošli v drugi ediciji nove MARŠeve rubrike, ki vam bo do novembra vsak teden predstavila nekaj imen z vzhajajoče Vzhodno Evropske glasbene scene. Danes bomo ponosno napovedali prvega slovenskega predstavnika, beloruske postpunkovce in doberga znanca berlinskega Berghain-a iz Poljske.

Ta rubrika je nastala na pobudo showcase festivala v Budimpešti, ki spodbuja kroženje in promocijo glasbenikov Vzhodne Evrope. BUSH ali Budapest Showcase Hub je eden tistih dogodkov, kjer predstavijo glasbenike, ki bodo odmevali v prihodnosti ini se odvije med 15. in 17. novembrom. Na njem se bo predstavilo 33 skupin, izbrance vam bomo postregli tu, druge pa lahko raziščete še sami na njihovem YouTube profilu #KidsFromTheNewBlock.

Prejšnji teden smo se posvetili madžarski sceni, ta teden pa začnemo preletavati nadgrajeni line-up, ki je na voljo na njihovi spletni strani, budapestshowcasehub.com.

MARŠevi dobri znanci, slišali ste jih tudi po kakšnem nacionalnem radiu, najverjetneje pa ste jih videli na Lentu ali še prej v Wetrinskyskem - Persons From Porlock. Njih že dobro poznamo, vemo kako so se pečali z Matter in kako ga dobro zažgejo v živo. Polocki so prejšnji teden na krajši turneji, kjer so med drugim nastopili tudi Waves Vienna. Z njihovim umazanim psihadeličnim soundom, hipnotičnim krautrokerskim beatom in anfetaminskim tripom gredo tudi na madžarski showcase pokazat kako to delamo v Sloveniji.

Druga skupina, ki vam jo prostrežemo danes je belaruski postpunk trio Super Besse. Coldwave outlet iz Minska je do danes izdal tri single, dva EP-ja, drugi album pa bodo postregli z latvijsko založbo I Love You Records v sredini oktobra. Z drugo plato se približujejo klasičnim synthpopovskim strukturam, ki nas spomnijo na newwave-ovske klasike iz sedemdesetih Združenega Kraljestva. V ozadju se vam že v ušesa pretaka prvi single z novega albuma  La Nuit*.

Z Belorusije pa v Poljsko, k DJ-ju in producentu A_GIM, ki ga Berlinska scena z Bergheinom na vrhu spiska že pozna zadnje nekaj let. Od leta 2004 je že izdal štiri albume, odigral marsikateri showcase festival in se še naprej razvija v enega najobolj prepoznavnih DJ-jev svojega foha. Varšavski inovator, ki ne počiva prinaša z vsakim releasom nove variacije hipnotičnega techna, ki v določenih formacijah preseneti s stilom atraktivnega popa. V posluh AKEBIA, z njegovega novega EP-ja izdanega poleti.

Toliko zanekrat o vzhajajoči popularni glasbi vzhodnega bloka, presented by Budapest Showcase Hub

 

Facebook Twitter Deli