Brezzobi zakon o nas in nam podobnih

Letošnji december ne bo prazničen samo za kristjane, jude in lastnike kapitala, letos se veselimo tudi mediji. Po treh dolgih letih je ponovno nastopil čas, ko lahko na dolgo in široko poročamo o svoji dejavnosti, pogojih za naš obstoj in na splošno onaniramo iz vseh medijskih zvočnikov. Ministrstvo za kulturo pod vodstvom Aste Vrečko iz Levice je pripravilo predlog novega Zakona o medijih in ga poslalo v javno razpravo. 

Na vrsti ste vi, javnost. Prvi korak smo za vas že opravili. Zakon o medijih smo kultivirali s pomočjo Lenarta Kučića, svetovalca ministrice za področje medijev. 

Dotaknili smo se predvsem definicije medija, koncentracije medijskega lastništva, medijske raznovrstvnosti, glasbenih kvot za ohranjanje slovenskega jezika, programov posebnega pomena, o državnem oglaševanju pa je svoje dodal tudi Domen Savič iz zavoda Državljan D.

 

Vsebina je nastala v sklopu projekta Dovolj imamo ZMede!, ki se izvaja v sklopu program Impact4values.

Financirano s strani Evropske unije. Izražena stališča in mnenja so zgolj stališča in mnenja avtorja(-ev) in ni nujno, da odražajo stališča in mnenja Evropske unije ali Evropske izvajalske agencije za izobraževanje in kulturo (EACEA). Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti EACEA.

 

Facebook Twitter Deli