#21: Boj proti razkroju v smeteh

Ta mesec v etru plava hrana kot odpadek. Ekipa Radia Helsinki intervjuva ljudi, ki se želijo izogniti izgubi nakupljene hrane. Predstavljajo točke za deljenje hrane "Togetherpoint" in iniciativo zveznega ministrstva "Lebensmittel sind kostbar". Kako sodelujejo z veleblagovnicami in potrošniki? Zaposleni v restavraciji in lokalna eko-mrežiteljica spregovorita o zmanjšanju količine hrane v smeteh v okviru njunih služb. Kateri projekti, kakšni ukrepi so na mestu, in kje stojijo ovire? Kako je z "najbolje uporabiti do" in "rokom uporabe" na jogurtu? Postreženo vam bo s številkami, statistiko in nasveti - kako, kdaj in kaj prihraniti. In pojesti!

Epizoda v nemščini.

RadioAktivistični glasovi: Hannah, Theresa, Leonie, Maryna, Leila, Gea

Sogovornice_ki: David Steinwender (ustanovitelj Transition Graz, Mosaik des guten Essens in aktivist za prehransko suverenost), Natalie Ackermann (Together Point), Christine Hochholdinger (Lebensmittel sind kostbar), Restaurant-Employee Brivy

 

 

Facebook Twitter Deli