#17: Graški artivizem

Novembrske epizode naslavljajo okoljski aktivizem skozi umetnost. Radio Helsinki kuka okrog vogalov Graza in trka na vrata umetnikov in umetnic ter organizacij, ki z umetnostjo delujejo v duhu aktivizma. Umetnost je širok pojem, epizoda pa poseže na področja literature, računalniških inštalacij in moderne umetnosti.

Predstavljamo projekt "Pisanje v podnebni krizi" - grajenje mostov med literaturo, naravoslovnimi vedami in bivanjskim okoljem. Slišali boste besedilo Cosar Biance z naslovom Oaza (Oasis), v glasovni izvedbi Matthiasa Tuncla, in pogovor s sodelujočo Liso Höllebauer.

Andreas Zingerle predstavlja "(Un)sustainable?!" - letni program mur.at, ki raziskuje ekološke sistemske pristope ter preizprašuje raznovrstnost in trajnost skozi principe tehnologije in digitalizacije.

Hannah intervjuva Katharino Schmied, vizualno umetnico, pevko punk benda in študentko kemije, ter Noro Skrabanio (Mo), ustanoviteljico Klub der Kreativen in članico gibanj Umetniki za prihodnost, Plattform 1,5 Graz in Transition Graz.

Facebook Twitter Deli