Mariborske Mlade rime

Mariborske Mlade rime so se odvijale v ponedeljek 20. novembra ob 19. uri v Dvorani Gustaf v Pekarni že 17. zapovrstjo in s tem napovedale novo sezono ciklov, ki jih bomo lahko spremljali do polovice prihodnjega leta. Uvod v novo sezono je otvoril moderator Gregor Lozar, ki nam je povezovanje popestril z nemalo katero pesniško vragolijo in duhovitimi vložki.

V uvodnih, premiernih Mladih rimah, smo lahko videli že poznane pesniške obraze tega dogodka, za katere smo vedeli, da nas ne bodo pustili ravnodušne. Z svojo avtorsko poezijo so nas navdihovali Borut Gombač, Vesna Lipovnik, Tonja Jelen in Veronika Dintinjana, katerih interpretacije smo tudi posneli in jih lahko slišite v posnetku, ter sami presodite o njihovi kvaliteti.

Pred dogodkom, pa smo posneli tudi krajši intervju z povezovalcem dogodka in tudi pesnikom Gregorjem Lozarjem, ki nam je na kratko tudi predstavil Mlade Rime, predvsem za tiste poslušalce, za katere je to noviteta, pa tudi tiste, ki jih te smernice tudi zanimajo oz. bi se morda želeli predstaviti tudi sami.

 

Facebook Twitter Deli
0 comments