Žalska okrogla miza Mladi in Občina

Prejšnji petek, 22.3., se je v Žalcu odvila okrogla miza Mladi in občina - z roko v roki v prihodnost. Razprava je za omizje posedela predstavnike Občine Žalec, Študentskega kluba Žalec, Zavoda Mama, Mladinskega centra Velenje ter Mladinskega sveta Slovenije. Razpravo je na pobudo študentskega kluba kot vodilne mladinske organizacije v Žalcu organizirala občina, ki se po številu prebivalstva uvršča na 16. mesto v državi. Omenjena glavna akterja sta skozi predstavitev svojih argumentov izkristalizirala skupne težnje in stične točke, izmed katerih je pričakovano bila najmočnejša zagotovitev prostora za mlade ter vzpostavitev mladinskega centra. Mladinske organizacije so s primeri dobrih praks in osnovnimi napotki ponudile pomoč občini ter mladim pri vzpostavitvi centra. Okrogla miza je tako ponudila skupne odgovore, pove žalski župan, Janko Kos

IZJAVA

Kot že omenjeno, je pobuda za snidenje predstavnikov prišla s strani sprememb željnih mladih, predvsem študentskega kluba. Je srečanje primeren začetek odvijanja sprememb? Odgovarja Jure Macuh, predstavnik Študentskega kluba Žalec.

IZJAVA

Mladim v dolini zelenega zlata se torej vsaj v obljubah obetajo spremembe ter infrastruktura v obliki mladinskega centra. Koliko jih bo obstalo, ter koliko jih bo prekril prah, ki se bo po velikih besedah polegel, pa bodo pokazali naslednji meseci.

 

Prispevek je pripravil Franc.

Facebook Twitter Deli