Mazola: Praise the Maize

Iz kanadskega podzemlja se ponovno slišijo zvoki novodobnega indie slacker rocka. Mazola, oklicana po imenu severno-ameriškega delikatesnega koruznega olja, se predstavlja publiki s svojim prvim albumom Praise the Maize.

Zadnjih nekaj let smo se razvadili vseh poslastic, ki nam ji prinaša kanadska glasbena scene. Vse od Mac DeMarca, Grimes, Suuns-ov, se Kanada postavlja na zemljevid kot valilnica popularnega undergrounda, ki še vedno raste. To da se je Mazola vzgajala v tej sceni, lahko slišimo po tehnikah in razpoloženju, ki ga ustvarijo na plati.

Sweater Song je prvi komad s Praise the Maize, ki je očiten primer kanadska slacker rocka in spomnija na hitrejšno verzijo solatnih dni Maca DeMarco. V žanrsko podobnem flowu pristane tudi Pot Song, kot hvala travi. Komada Podium Blues in Smackola, pa se bolj približajo zvoku torontskih Broken Social Scene. Plošča se zaključi s komadom Heaven, ki nekoliko izstopa od preostalega albuma. Heaven v svojem počasnem ritmu ponudi poslušalcu sansjko potovanje.

V naslednjih dobrih 30 minutah lahko prisluhnete celotni plošči Praise the Maize in slišite kako zvenijo prve plošče mladincev Toronta.

Predvajali smo Praise the Maize. Album kanadske skupine Mazola. Plastiko je pripravil Oskar Štrajn.

 

Facebook Twitter Deli