Enaindvajseti MIKSER

Bil je že konec šole, predavanj in seminarjev. 8 ur na delovnem mestu? Tudi če ste na počitnicah ali dopustu, pa glasbena industrija in glasbeniki ne počivajo. Razumljivo  hitijo objavljati potencialne poletne hite. Mi smo jih nekaj našli tudi na domačih tleh. Blaž, mlad oblikovalec zvoka iz Izole, je nase pritegnil pozornost spletišč in tudi Marševcem in Marševkam ni u?el.

HIT TEDNA: BLAŽ - SEXY ANIMA

Ambietalna nabirka hiphopastih komadičev, takih lahkotno prijetnih, z odličnim potencialom za zapolniti praznino med učenjem za pravkar potekajoše izpite. Izpod Blaževih rok prihaja 16 minut spolirane produkcije, prijetne ušesom in od preveč besed upehani glavi. V posluh vam ponujamo Sexy Animo, komad št. 4 z EP-ja. Izdano 13. 6. pri Beton Records.

Nove zvoke pa nam ponujajo Alt-J in slovenski duo iz Ljubljane, Monowi Twins.

--> ALT-J - HUNGER OF THE PINE

Prvenec britanskega indie benda Alt-J (Awesome Wave, 2012) je prejel britansko nagrado Mercury Music Prize. To samo po sebi ne pomeni ničesar, a plata je ratala zlata in srebrna marsikje po svetu. Neenakomerni biti, počasno dodajanje in odvzemanje elementov, ki nadgrajujejo ponavljajoše teme, ter mestoma nerazumljivo momljanje. Pa zanimivi videospoti. Joe Newman, Thom Green in Gus Unger-Hamilton so nekako zadeli v terno, saj z glasbo kukajo iz ene strani ograje na drugo. So nenavadni in samosvoji, skoraj alternativni, a hkrati dovolj zanimivi in komercialni, da je njihovo preteklo delo zagrabila tudi televizijska produkcija. Za september 2014 se prav tako pri Infectious Music založbi napoveduje naslednika, album This Is All Yours. Za pokušino prvi singl: Hunger of The Pine. 

 

--> MONOWI TWINS - CONSIDER THE DAFFODILS

Consider The Daffodils, pravi ljubljanski dvojec Monowi Twins, ki ga tvorita Sanja FC in Andi Koglot. Z gostujočima glasbenikoma Andrežem Žnidaričem in Evo Mavsar je domači dvojec izdal novo, temačno alt-country skladbo. Za Monowi Twins smo slišali že letošnjega aprila, ko sta izdala kratkometražni EP 5 zgodb (ali v originalu 5 Tales).

Facebook Twitter Deli