Veganska večerjica: predavanje veterinark Zavoda SVSP

V četrtek, 21. 11. 2019, ob 19.30 vas ZaŽivali in Pekarna Magdalenske mreže vabimo v INFOPEKO na vegansko večerjico.

Tokrat bomo prisluhnile predavanju veterinark Zavoda SVSP (Slovenski veterinarji sterilizirajo potepuhe). Gre za ekipo slovenskih veterinark_jev, ki s svojim znanjem pomagajo živalim, ki so zaradi neodgovornega ravnanja ljudi pristale na cesti ali v zavetišču.

S sterilizacijami in kastracijami poskušajo omejiti število neželenih mladičev, ki slej kot prej končajo na cesti in pogosto ne dočakajo niti prvega leta starosti. Živalskim potepuhom v, zaradi gospodarskih reform prizadetih, evropskih državah nudijo celostno veterinarsko oskrbo. Ker pa samo sterilizacije in kastracije seveda niso dovolj, ekipa deluje tudi na področju osveščanja lokalnega prebivalstva o odgovornem lastništvu živali ter pomaga pri izobraževanju lokalnih veterinark_jev.

Aktivne_i pa so tudi doma, z organiziranjem in sodelovanjem na predavanjih in delavnicah o odgovornem odnosu do živali, pomoč lokalnim zavetiščem z donacijami in pomočjo nameščanja in oskrbe živali, ki iščejo odgovorne posvojitelje_ice. Pri projektih jih spremljajo dijaki_nje Gimnazije in veterinarske šole BIC Ljubljana ter študenti_ke veterinarske fakultete. S tem pripomorejo k praktičnemu usposabljanju bodočega veterinarskega kadra in jih spodbujajo k reševanju že omenjene problematike.

 

Lokacija je dostopna gibalno oviranim osebam.

Datum: 
četrtek, 21. 11. 2019 19:30
Vstopnina: 
brez vstopnine
Lokacija: 
MISC Infopeka, Ob želenici 16, 2000 Maribor
Tip: 
Predavanje