Takorekoč #2: Bojana Kunst: Napletanja + Marko Radmilovič: Amater

Takorekoč – cikel gledaliških esejev je bil prvič izveden v sezoni 2021/2022, letos pa se z drugo sezono nadaljuje delovanje platforme raziskovanja odrskih praks nekje na meji med gledališčem, teorijo in literaturo.

Cikel pod kuratorskim vodstvom Boštjana Narata predstavlja filozofsko in teoretsko navdihnjena besedila z močno izraženo literarno dimenzijo, po možnosti obogatena z osebno noto – za besedila, ki jih na odru izvajajo njihove_i avtorice_ji same_i v tandemu z igralsko_im partnerico_jem.

Bojana Kunst: Napletanja
Izvajata: Bojana Kunst in Damjana Černe

»Vse, kar je, je povezano, prav zato moraš biti, ko pričneš plesti, zelo pazljiva. Preštej natančno zanke in pazi, da ti ne uidejo iz igle. Ko boš že nekaj napletla, ti bo lažje šlo, a če ne boš skrbna, ti bo vse razpadlo, se zavozlalo in morala boš šteti znova.« Tako je omica govorila mali Bojani. Toliko in toliko let pozneje se spet pogovarjata – tokrat na gledališkem odru in na presečišču med feminizmom, politiko, etiko in ekologijo, v prepletu spomina ter premisleka. Skrb ni samo intimna zaveza, je tudi politično vprašanje. Bojana Kunst jo v svojem gledališkem eseju skupaj s soigralko Damjano Černe reflektira in plete nadvse previdno, poglobljeno ter skrbno.

Marko Radmilovič: Amater
Izvajata: Marko Radmilovič in Dario Varga

Marko Radmilovič, novinar, pisatelj in dolgoletni pisar iz močvirja, bo v svojem Amaterju na sebi lasten satiričen način pretresal temelje gledališča, razpetega med ljubiteljstvo in visoko umetnost.
 

Datum: 
petek, 26. 5. 2023 20:00
Vstopnina: 
7 € / 5 € za dijake, študente, samozaposlene v kulturi in upokojence / 0 € za brezposelne
Lokacija: 
IntimniOder GT22
Tip: 
Performance