Nomad Dance Academy: Co-Teaching

Dvodnevno srečanje bo sestavljeno iz zgodovinsko-teoretskega in praktičnega dela, ki se bosta v varnem, zaščitenem in prijetnem okolju dopolnjevala. So-poučevali bodo Gisela Müller (Berlin), Gregor Kamnikar in Rok Vevar (Ljubljana).

Skupina pedagogov Nomad Dance Academy v okviru programa so-poučevanja (CoTeaching) razvija nov pedagoški modul, ki se bo osredotočil na razmerja med plesom, koreografskimi praksami, somatiko in prostorom. Skladno z nekaterimi nazori finskega arhitekta in pedagoga Juhanija Pallasmaa, ki arhitekturo premišljuje in konceptualizira na način kinetične percepcije ter arhitekturne objekte in urbanistične ureditve misli kot koreografska dela, se bomo pedagogi s pomočjo arhitektov ukvarjali s kinetičnimi orodji, s katerimi bomo telo spremenili v »merilnik« prostorskih parametrov in ga uporabili kot instrument branja ali zaznave arhitekture in urbanizma. Ta orodja in ustvarjalne naloge si želimo neposredno preizkusiti, premišljevati in razvijati na delavnici v Mariboru, na kateri bomo poleg odziva udeležencev skupaj z njimi skušali modul dopolnjevati z novimi funkcionalnimi orodji.
SoPoučevanje je izobraževalni format v katerem dva, trije ali več pedagogov so-poučuje isti plesni trening ali delavnico. Format razvijamo člani mreže Nomad Dance Academy in drugi povabljeni pedagogi. SoPoučevanje odpira izobraževalni proces preko ustvarjanja varnega okolja poučevanja/učenja, kjer prenos znanja ter plesna in teoretska praksa potekajo v prijateljskem tonu. Pravila SoPoučevanja so določena preko score-a (koreografske partiture), ki se prilagaja specifični situaciji, študentom in nalogi, ki smo si jo zadali. Score lahko vsebuje cilj treninga, čas, število učiteljev ter druge informacije, ki omogočajo jasno, a hkrati igrivo situacijo. Elemente plesne prakse in teorije v tem formatu spajamo in jih ne delimo. S tem namenom so-poučujejo tako plesni pedagogi kakor plesni teoretiki.
Samo ime formata predlaga sobivanje idej, metod poučevanja ter pogledov na to, kaj sodobni ples je. Sodelovanje v CoTeachingu od udeležencev zahteva odprtost do preskušanja novega, možnost napake in deljenja znanja. Učiteljem omogoča sopostaviti svojo pedagoško prakso z drugimi pedagogi ter omogoča takojšen odziv.

PRISPEVEK in PRIJAVE:
Prijave na: info@nagib.si
Cena dvodnevnega srečanja je 40 eur ali 20 eur na dan.
Za člane različnih plesnih šol, samozaposlene v kulturi, študente in
dijake imamo posebno ceno 35 eur ali 15 eur na dan.

Datum: 
sobota, 2. 3. 2024 10:00 to nedelja, 3. 3. 2024 16:00
Vstopnina: 
40 EUR
Lokacija: 
Vetrinjski dvor
Tip: 
Delavnica