Kiblix I Miha Šubic in Marko Grgurovič

Na uvodnem predavanju Miha Šubic predstavlja računalniško animacijo in Marko Grgurovič razvoj in izvedbo računalniške igre Mordhau.

Predavanja oziroma pogovore Kiblix 2017, ki potekajo med 11. in 15. novembrom ob 17. uri moderira Jože Slaček.

Miha Šubic (1988, Maribor) je filmsko ustvarjanje odkril v začetku gimnazijskih let, ko je s sošolci posnel svoj prvi film in hkrati ustanovil filmsko ekipo Caveman Pictures. V času študija na Visoki šoli za umetnost, Univerza v Novi Gorici, je podrobneje raziskoval filmske tehnike in žanre in napisal in režiral več igranih in animiranih filmov. Njegov diplomski 3D animirani film Zadnje kosilo je bil predstavljen na več kot 50 filmskih festivalih po svetu. Miha je soustanovitelj in pomemben del produkcije Film Factory. Trenutno razvija nov projekt, 3D animiran film Honey, can you take my human for a walk? Deluje kot režiser, montažer, animator in scenarist.

Projekcija:

Miha Šubic, Zadnje kosilo (Last Lunch), animirani film, komedija, 4', 2011

Miha Šubic, Brain squeeze, animacija, 1', 2013

Marko Grgurovič je doktorski študent računalništva in informatike ter asistent na Univerzi na Primorskem oz. na Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije. Z več-nacionalno ekipo razvija igro Mordhau, kjer se igralci med seboj lahko pomerijo v srednjeveškem boju. Projekt je predstavil na platformi za množično financiranje Kickstarter in v enem dnevu že dosegel zastavljeno vsoto. Mordhau je računalniška videoigra, postavljena v srednjeveški čas, ki jo lahko igra do 64 igralcev. Na natančno izrisanih pokrajinah so mogoči tako dvoboji z meči kot veliki odprti spopadi med pehotami in konjenicami, vsak igralec pa si seveda najprej ustvari bojevnika po svojem okusu.

Datum: 
sobota, 11. 11. 2017
17:00 to 18:00
Vstopnina: 
ni je
Lokacija: 
Kibla Portal
Tip: 
Predavanje