MARŠ 29 < 30: Kombo C

Pripravljamo se na obeleževanje svojega 30. rojstnega dne, od katerega nas ločijo le še štirje meseci. 18. 10. vas vabimo na prvi preddogodek: klubski večer z edinstveno zasedbo Kombo C! Vstopnina je 5 €.

Kombo C sestavljajo:

Zlatko Kaučič - Umetniški vodja
Tomi Novak - Bobni
Robi Erzetič – Bobni
Ajk Vremec - Kitara
Anton Lorenzutti - Kitara
Tilen Kravos - Kitara
Timi Vremec - Bas kitara
Francesco Ivone – Trobenta z efekti

Šola in zasedba Kombo delujeta v okviru KUD-a Zvočni izviri pri Zvezi kulturnih društev Nova Gorica po programu, ki ga je Zlatko Kaučič priredil posebej za svoje varovance, mlade glasbenike iz vse Slovenije, z namenom ustvarjati glasbo zunaj
klišejev sodobne popularne produkcije in na oder Zvočnih izvirov pripeljati spontanost, ustvarjalnost in čistost glasbe. Intenzivni program združuje tehniko, improvizacijo, igranje avtorske glasbe, osvajanje koncepta harmonije ter skupinsko delo v Kombovih zasedbah. Glasba, ki nastaja, je ustvarjalna in teži k multidirekcionalnosti – zmožnosti obvladovanja vseh glasbenih jezikov. Trenutno z zasedbo Kombo C sodeluje italijanski trobentač Francesco Ivone. Kombo C so tudi zmagovalci festivala mladinskih skupin Slovenije - Rock Vizije 2018. Pravzaprav je dotični kombo že tretja generacija glasbenikov, ki deluje pod Kaučičevim okriljem.

Iz šole Kombo so izšli glasbeniki, kot so Samo Šalamon, Vid Drašler, Jošt Drašler, Boštjan Simon, Jani Šepetavec, Marko Lasič, Gal Furlan, Vitja Balžalorsky, Marek Fakuč ter številni drugi izjemni glasbeniki.
Kombo je sodeloval že s svetovno priznanimi glasbeniki (Herb Robertson, Javier Girotto, Emanuele Cisi, Bruno Cesselli, Ares Tavollazi, Massimo de Mattia, Alexsander Balanescu in drugi), koncertiral na domačih in tujih prizoriščih, doma in v tujini pa za svoje ustvarjanje dobiva tudi odlične recenzije.

Do sedaj izdane plošče so Zvočni izviri vol.1 (2003), Skriti kotički svetlobe (2005), Biči (2008) , Zvočna polja za T.S. (2012), Hramo (2015), Rock Mi Monk (2017) ter najnovejši Petelin iz Noznega (2019).

Več o dogodku na Facebooku.

Facebook Twitter Deli