Kulturni napovednik

10. 11. 2017

Ob: 10:00
Tip dogodka: Predavanje
Lokacija: Kibla
Vstopnina: ni je

Povezovanje tehnologije in sodobne, intermedijske umetnosti je predstavljeno na delavnici izdelave samo-oskrbnega rastlinjaka, ki ga udeleženci sami ustvarijo z DIY pristopi in s spoznavanjem intermedijske umetnosti. Združevanje narave in umetnosti in spoznavanje različnih umetnikov in njihovih del vodi k seznanjanju s pristopi, ki jih nekateri umetniki uporabljajo za intermedijske vsebine.

Ob: 19:00
Tip dogodka: Razstava
Lokacija: Kibla
Vstopnina: ni je

Otvoritveni dogodek festivala Kiblix 2017.

Ob: 19:00
Tip dogodka: Razstava
Lokacija: UGM Studio
Vstopnina: ni je

Slikarstvo Igorja Banfija je na razstavi Notranje pokrajine v glavnem posvečeno pokrajini, v kateri je edina izstopajoča vertikala osamljena in odtujena človeška figura. Včasih jo nadomešča, simbolizira drevo ali drug predmet. Posameznik je v tej pokrajini usodno stisnjen med težo zemlje in neba, vendar svetloba, nakazana vsaj v obliki tanke ožarjene linije, pogosto odpira upanje in izhod.
Pred otvoritvenim dogodkom je napovedano vodstvo po razstavi z umetnikom Igorjem Banfijem.

Ob: 22:00
Tip dogodka: Koncert
Lokacija: Stolp 3, Maribor
Vstopnina: prostovoljni prispevki

Zasedba iz Makarske, ki se v svojem glasbenem izrazu naslanja na zapuščino novega vala in post punka, a ga hkrati aktualizira in nadgrajuje. Odlikujejo jih besedila v materinščini, ki se dotikajo družbenih, ekonomskih in eksistencialnih problematik. Po dveh letih od izida prvenca, ki so ga hrvaški recenzenti opevali, je tu Čovjek monstrum, ki ga lahko poslušate na YouTube in kupite na Bandcampu