Izpostavnik

Marko Vidic, 20. 10. 2016 01:20, Izpostavnik

Le streljaj ob Maribora, se med 20. in 23. oktobrom v Grazu odvija interdisciplinarni festival elektronske glasbe,

umetnosti ter političnega diskursa, ki nosi ime Elevate. Letos se festival osredotoča na iniciativo We Are Europe.

Ta povezuje osem evropskih festivalov v želji vzpodbude evropski glasbeni kulturi, ustvarjanju ter sploh kulturni

inovaciji.

Marko Vidic, 16. 9. 2016 19:05, Izpostavnik

V Kino Šiška prihajata jutri (v soboto 17. 9.) Teho Teardo in Blixa Bargeld. V tandemu že drugič. Če komu ob njunih imenih nad glavo zabrli lučka, naj spomnimo. Blixa Bargeld je v Šiški, skupaj z Alva Noto, prvič nastopil že pred šestimi leti s projektom ANBB, pred dvema letoma pa v vlogi pevca in frontmana kultnih Einstürzende Neubauten. Teho Teardo je bivši vodja industrial benda Meathead, ki se je v zadnjem času uveljavil kot pisec filmske glasbe. Med drugim je za svoje delo prejel tudi nagrado Ennia Morriconeja za glasbo v filmu cannskega zmagovalca ”Il Divo”.

Marko Lük, 9. 8. 2016 09:26, Izpostavnik

V Puli se bo letos že petič zgodil festival Dimensions, ki v regijo pripelje največja imena alternativne elektronike.

Matej Regent, 10. 7. 2016 19:23, Izpostavnik

Letošnja razprodaja vstopnic za celoten festival je največji dokaz, da se je Punk Rock Holiday v pičlih petih letih uspel dokončno zasidrati na punkerskem zemljevidu Evrope. Še več, v zadnjih letih je v Evropi zraven Groezrocka uspel držati primat med festivali punk rocka in njemu sorodnih zvrsti.

Klemen Šali, 23. 5. 2016 18:50, Izpostavnik

Ta konec tedna se odvije že 32. edicija festivala Druga godba. Festival se odvije med 26. in 26. majem na prizoriščih razsejanih po Ljubljani. Deset prizorišč bo gostilo trinajst koncertov in še skoraj deset drugih prireditev. In če vas skrbi kako boste videli vse, naj vas potolažimo, koncerti so smiselno razporejeni po času in prostoru, prav tako bo priskočil organizatorjem Ljubljanski Potniški Promet, ki bo v četrtek in petek poskrbel za poseben festivalski avtobus, ki bo peljal med Kinom Šiška in AKC Metelkova mestom.

Leon Vovk, 7. 2. 2016 22:06, Izpostavnik

Tiha nedelja, dela se večer. Jutri je praznik, na Glavnem trgu je mir. Rotovž 500 let še vedno sveti. Lahko bi rekli, da je spokojno. Da, spokojno je beseda, ki jo iščem. Ker je popolnoma lepa obratno-sorazmerna beseda od občutka, ki me je preveval med gledanjem novega videospota skupine Skeebeep z naslovom Venček.

Matej Regent, 4. 2. 2016 13:15, Izpostavnik

Enako, kot sem pred dnevi trdil za preminulega Lemmyja Kilmistra, trdim za preminulega Davida Bowieja. Takoj po njegovi smrti oziroma novici o njegovi smrti so socialna omrežja »hitela« z objavo njegovih fotografij, pesmi in posmrtnih poklonov. Pa si umetniki takšnega kova to resnično zaslužijo? Seveda si zaslužijo poklone in omembe, ampak s takšno evforijo in hitrostjo to bolj spominja na slabo vest Zemljanov, ki hočejo na hitro popraviti zanemarjanje kvalitetne umetnosti zaradi instant umetniških produktov z zelo kratkim rokom trajanja.

Matej Regent, 21. 1. 2016 14:40, Izpostavnik

Legenda najglasnejšega rock'n'rolla na svetu si seveda pozornost zaluži tudi iz naše strani, vendar nekoliko kasneje, kot od vseh ostalih medijev. Zakaj? Ker sem želel, da se mu poklonimo v miru, ko bralca vsak iz svoje strani ne bombardirajo mediji vseh vrst, ki so po Lemmyjevi smrti naenkrat postali strokovanjaki rock'n'roll glasbe in predvsem življenja Iana Fraserja Kilmisterja ali po domače Lemmyja. Vsi so ga naenkrat poznali in vsi so naenkrat o njem vedeli vse. Tudi njegovi oboževalci so iz danes na jutri postali vsi.

Oskar Štrajn, 15. 1. 2016 19:52, Izpostavnik

Eurosonic Noorderslag se letos osredotoča na glasbenike iz Centralne Evrope.

Januarja letos, natačneje ta teden, od srede do sobote se bo v Groningenu na Nizozemskem ponovno odvijal največji evropski showcase festival Eurosonic. To je največja evropska glasbena platforma preteklih let, ki jo dopolnjuje še enodnevni ekskluzivno nizozemski showcase dan Noorderslag. Na festival prispe več kot 3900 predstavnikov glasbene industrije, ki bodo priča 300 nastopajočim in konferenci z več kot 150 paneli.

Maša Stošič, 30. 12. 2015 17:00, Izpostavnik

Zaključili smo projekt "Časovna kapsula", v sklopu katerega smo digitalizirali arhiv radia Marš, ki je posnet na magnetne trakove in kasete. S tem smo želeli približati projekte nekdanjih in sedanjih sodelavcev Radia Marš širši publiki, omogočiti javno dostopnost vsebin ter seveda tudi lažjo ponovno rabo posnetkov; magnetni trakovi so namreč za uporabo precej nepraktični. Trakovi nosijo predvsem posnetke avtorskih oddaj, radijskih iger, reklam in jinglov, ki so nastajali od konca osemdesetih let in vse do preloma tisočletja.